Maglovito i hladno vrijeme priziva tople dekice i još toplije krem juhe. Još kad je juha u boji, odmah se popravi jesenski tmurni dan.
Ove jeseni sam već radila provjerene krem juhe, ali ovo mi je prva juha od batata. Ljubičasta mi je jedna od najdražih boja i baš sam htjela vidjeti mogu li napraviti jednostavnu juhu u mojoj boji.
Batat je svestrana namirnica. Možete ga koristiti i u slasticama i kao prilog slanom jelu. Ima izuzetno visoke količine vitamin A, C i B a zbog male količine šećera, idealan je i za one koji paze na prehranu.
Zapjevajte onu poznatu od Princea samo umjesto Purple Rain pjevajte purple soup i uživajte u, samo danas, ljubičastim leptirićima u stomaku.
Sastojci:
- 400 grama narezanog ljubičastog batata
- 1 ljubičasti luk
- žlica maslinovog ulja
- voda
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- *štapni mikser/blender
Postupak pripreme:
- Na maslinovom ulju kratko popržite luk.
- Dodajte narezani batat i podlijte vodom. Dovoljno je da voda prekrije batat.
- Dodajte sol i dosta papra.
- Batat je izuzetno sladak tako da možete slobodno pretjerati s paprom.
- Nakon što juha prokuha, pustite ju da se kuha pet minuta – to će biti dovoljno da se batat u potpunosti skuha.
- Kada je batat kuhan, izblendajte juhu sa štapnim mikserom ili u blenderu.
- Na kraju dodajte muškatni oraščić i poslužite juhu s malo kiselog vrhnja.
Dobar tek!
Autor/Photo by: Ena Kokanović
Share this Post