bolji rezultati

Bolji način razmišljanja, bolji rezultati

Poboljšajte svoj pogled na situaciju i odabrat ćete učinkovitije akcije.

Neke nove misli znaju malo promijeniti naše živote. Pomažu nam da potpunije uživamo u nekom komadu voća ili u gledanju filma. Dakle, neke male misli nam znaju generalno promijeniti život mnogo više. Pogledat ćemo sada neke stvari koje mogu promijeniti cijelo naše postojanje.

5 KORAKA DO PROMJENE MINDSET- A

  1. Od nervoze do uzbuđenosti

“Samo se opusti”, kažu. Kada se osjećate nervozno, tada vam najviše od svega kažu da se opustite. No, stvar je ovakva: kada ste nervozni, srce vam ubrzano kuca, znojite se, a mišići su vam napeti. Evo alternative. Umjesto odlaska iz nervoznog stanja do opuštenog, pokušajte od nervoznog doći do uzbuđenog. Uglavnom će se tako promijeniti vaš fokus. Umjesto da se fokusirate na ono što može poći krivo, možete se usredotočiti na ono što može ići u dobrom, pozitivnom smjeru.

  1. Od nesigurnosti do udobnosti

Tko se nije osjetio nesigurnim tijekom razgovora za novi posao ili na prvom spoju? A što nam naši prijatelji savjetuju kada im kažemo da se osjećamo nesigurno? “Budi siguran!“,“ Imaš ovo! ” ili nešto slično ovome. Nažalost istina dolazi iz spoznaje da se ne znamo nositi sa situacijom ili zadatkom koji je pred nama. Kako bismo se osjećali sigurnima, kada nam nedostaje stručnosti i znanja, moramo se pretvarati da znamo i ono što ne znamo. Sami sebe moramo uvjeriti da će sve biti u redu. Ako se osjećamo ugodno i sve oko nas će nam se činiti ugodnim.

  1. Od ludosti do organiziranosti

Svi ponekad pomislimo kako ćemo izgubiti pamet. U takvim trenutcima i oni najlakši svakodnevni zadaci nam se čine preteškima. No, potrebno je shvatiti, čim svoj um organiziramo i shvatimo što želimo, kako želimo i na koji način, jasnije ćemo razmišljati.

  1. Od natjecanja do suradnje

U životu se svatko barem jednom natjecao. Bilo da je u pitanju radno mjesto u nekoj tvrtki, bilo da se radi o školskom natjecanju ili o nekom drugom obliku natjecanja. Ono što natjecanje povlači sa sobom jest konkurencija. Mišljenje je, a i nepisano pravilo recimo, da moramo biti bolji od svoje konkurencije. Da moramo pobijediti onoga protiv koga se natječemo. Ponekad je to i potrebno. No, ono na što bismo se trebali fokusirati jest suradnja. Mnogo toga se može naučiti ukoliko se odlučimo surađivati sa drugim ljudima.

  1. Od rasprave do dijaloga

Svi se možemo složiti da bi svijet bio mnogo bolje mjesto kada bi ljudi međusobno više razgovarali i slušali jedni druge. Koliko god se to u pojedinim situacijama činilo nemoguće, uvijek vrijedi pokušati i potruditi se.

Autor: Wellness.hr

Share this Post