Bezglutenski zobeni keksi s grožđicama

Bezglutenski zobeni keksi s grožđicama

Brzi i fini keksi s grožđicama za svaku priliku.

SASTOJCI:

  • 100g neslanog maslaca
  • 100g šećera
  • 125 tamno smeđeg mekog šećera
  • 1 jaje
  • 60ml mlaćenice
  • 200g bezglutenskog običnog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 100g grožđica
  • 200g bezglutenske zobene kaše
  • 1 žličica cimeta

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 180ºC.
  2. Otopite maslac u tavi na laganoj vatri. Stavite šećer u veliku zdjelu, ulijte u rastopljeni maslac i miješajte.
  3. Razbijte jaje u drugu zdjelu, a zatim umiješajte s mlaćenicom. Stavite brašno i sodu bikarbonu, a zatim umiješajte s preostalim sastojcima.
  4. Stavite pripremljenu smjesu na papir za pečenje te stavite u vruću pećnicu oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi oko 5 minuta.

Autor/photo by:  jamieoliver.com

Share this Post