Brzi i fini keksi s grožđicama za svaku priliku.
SASTOJCI:
- 100g neslanog maslaca
- 100g šećera
- 125 tamno smeđeg mekog šećera
- 1 jaje
- 60ml mlaćenice
- 200g bezglutenskog običnog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 100g grožđica
- 200g bezglutenske zobene kaše
- 1 žličica cimeta
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 180ºC.
- Otopite maslac u tavi na laganoj vatri. Stavite šećer u veliku zdjelu, ulijte u rastopljeni maslac i miješajte.
- Razbijte jaje u drugu zdjelu, a zatim umiješajte s mlaćenicom. Stavite brašno i sodu bikarbonu, a zatim umiješajte s preostalim sastojcima.
- Stavite pripremljenu smjesu na papir za pečenje te stavite u vruću pećnicu oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi oko 5 minuta.
Autor/photo by: jamieoliver.com
Share this Post