zuta torta

Bezglutenska žuta torta

Prirodno, zdravo, ljetno, slatko… ma, savršeno!

SASTOJCI:

  • 1.5 šalice bijelog rižinog brašna
  • ¾ šalice tapioka brašna
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 3 žlice praška za pecivo
  • 1 žlica ksantan gume
  • 4 jaja
  • 1.5 šalice bijelog šećera
  • 2/3 šalice majoneze
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice bezglutenske ekstrakt vanilije

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 175° Stavite mast i rižino brašno u zdjelu za pečenje.
  2. Pomiješajte bijelo rižino brašno, tapioka brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i ksantan gumu zajedno i stavite na stranu.
  3. Pomiješajte jaja, šećer i majonezu. Dodajte prethodnu mješavinu i dobro pomiješajte. Stavite tijesto u pripremljenu zdjelu za pečenje.
  4. Pecite na 175°C oko 25 minuta. Stavite nadjev po želji.

Izvor & Foto: allrecipes.com

Share this Post