salata s punjenom rajcicom

Bezglutenska salata s punjenom rajčicom

Lagana, sočna, ukusna i zdrava…

SASTOJCI:

  • 6 velikih rajčica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg soka od limete
  • ¼ žlice soli
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlice korijandera
  • ½ žlice mljevene crvene paprike
  • 3 mlada luka tanko narezana
  • 1 šalica crvene paprike na kockice
  • ½ šalice konzerviranog crnog graha
  • ½ šalice konzerviranog kukuruza
  • 1 šalica kuhane kvinoje
  • ¾ šalice smrvljenog feta sira
  • ¼ šalice nasjeckanog svježeg korijandera

UPUTE:

  1. Izrežite vrh rajčica i izvadite sjemenke te ih stavite na stranu.
  2. U velikoj zdjeli umutite maslinovo ulje i sok od limete. Umiješajte sol, kumin i korijander. Umiješajte mladi luk, papriku, grah, kukuruz i kvinoju. Lagano pomiješajte s feta sirom.
  3. Ravnomjerno rasporedite žlicom prethodnu smjesu u rajčice. Na vrh stavite nasjecani korijander. Stavite u hladnjak.

Autor/photo by: bettycrocker.com

Share this Post