SASTOJCI:
- 200g bezglutenskog brašna
- ½ žlice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 7g suhog kvasca
- 1 žlica nasjeckanog ružmarina
- 1 žlica mljevenog papra
- 125- 150ml tople vode
- 210g rajčice iz staklenke
- Bruschetta preljev
NADJEV:
- 140g mozzarelle
- ½ avokada
- Prepolovljena rajčica
- 4 kriške parma pršuta
- 4 kriške šunke
- Maslinovo ulje
- Balzamiko ocat
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 200° Stavite brašno, sol, maslinovo ulje, kvasac, ružmarin i papar u procesor hrane. Dobro izmiješajte i dodavajte vodu da se tijesto ne zalijepi.
- Prepolovite tijesto. Razvaljajte svaku polovicu na lagano zauljenom limu za pečenje. Stavite preljev od rajčice preko svakog komada tijesta. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Pecite u vrućoj pećini oko 15 minuta.
- Poslažite nadjev na ispečenu pizzu.
Autor/photo by: bbcgoodfood.com
Share this Post