bezglutenska pizza

Bezglutenska pizza s dodacima

SASTOJCI:

  • 200g bezglutenskog brašna
  • ½ žlice soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 7g suhog kvasca
  • 1 žlica nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica mljevenog papra
  • 125- 150ml tople vode
  • 210g rajčice iz staklenke
  • Bruschetta preljev

NADJEV:

  • 140g mozzarelle
  • ½ avokada
  • Prepolovljena rajčica
  • 4 kriške parma pršuta
  • 4 kriške šunke
  • Maslinovo ulje
  • Balzamiko ocat

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 200° Stavite brašno, sol, maslinovo ulje, kvasac, ružmarin i papar u procesor hrane. Dobro izmiješajte i dodavajte vodu da se tijesto ne zalijepi.
  2. Prepolovite tijesto. Razvaljajte svaku polovicu na lagano zauljenom limu za pečenje. Stavite preljev od rajčice preko svakog komada tijesta. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Pecite u vrućoj pećini oko 15 minuta.
  3. Poslažite nadjev na ispečenu pizzu.

Autor/photo by: bbcgoodfood.com

Share this Post