Bezglutenska juha od tikvica kao stvorena je za osvježavajući i lagani zdravi obrok ili predjelo nedeljnom ručku.
SASTOJCI:
- 2 srednje tikvice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 srednji poriluk
- 1 krumpir srednje veličine
- 3 šalice juhe od povrća
- ½ žlice papra
- 4 šalice listova od špinata
- 1 šalica svježih listova od bosiljka
- 6 žlica nemasnog jogurta
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite sprej za kuhanje.
- Izrežite 12 tankih kriški od 1 tikvice. Nasjeckajte ostatak tikvice. Dodajte poriluk te kuhajte oko 3 minute ili dok se ne smekša. Dodajte sjeckane tikvice i krumpir te kuhajte oko 1 minutu. Umiješajte papar i juhu. Kuhajte 15 do 20 minuta. Nakon toga umiješajte listove špinata.
- U međuvremenu stavite izrezane kriške od tikvica na kuhanje oko 10 minuta.
- Uklonite juhu s vatre i umiješajte bosiljak. Izmiješajte s blenderom. Podijelite juhu u 6 zdjela. Na vrh svake stavite nekoliko kriški tikvica i malo jogurta.
Autor/photo by: bettycrocker.com
Share this Post