juha od tikvica

Bezglutenska juha od tikvica

Bezglutenska juha od tikvica kao stvorena je za osvježavajući i lagani zdravi obrok ili predjelo nedeljnom ručku.

SASTOJCI:

  • 2 srednje tikvice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednji poriluk
  • 1 krumpir srednje veličine
  • 3 šalice juhe od povrća
  • ½ žlice papra
  • 4 šalice listova od špinata
  • 1 šalica svježih listova od bosiljka
  • 6 žlica nemasnog jogurta

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite sprej za kuhanje.
  2. Izrežite 12 tankih kriški od 1 tikvice. Nasjeckajte ostatak tikvice. Dodajte poriluk te kuhajte oko 3 minute ili dok se ne smekša. Dodajte sjeckane tikvice i krumpir te kuhajte oko 1 minutu. Umiješajte papar i juhu. Kuhajte 15 do 20 minuta. Nakon toga umiješajte listove špinata.
  3. U međuvremenu stavite izrezane kriške od tikvica na kuhanje oko 10 minuta.
  4. Uklonite juhu s vatre i umiješajte bosiljak. Izmiješajte s blenderom. Podijelite juhu u 6 zdjela. Na vrh svake stavite nekoliko kriški tikvica i malo jogurta.

Autor/photo by: bettycrocker.com

Share this Post