Bezglutenska azijska piletina s rezancima

Bezglutenska azijska piletina s rezancima

SASTOJCI:

  • 2 žlice sezamovog ulja ili biljnog ulja
  • 4 pileća prsa bez kostiju izrezati na komade
  • 3 žlice bezglutenskog tamari umaka
  • 1 žlica đumbira
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1 šalica juhe od luka
  • 2 šalice pileće juhe
  • Bezglutenski rezanci od riže
  • Paket svežeg pomiješanog prženog povrća
  • 1 žličica bezglutenskog kukuruznog škroba
  • Čaša hladne vode

Ukras:

  • ½ šalice bezglutenskog kikirikija

UPUTE:

  1. Upalite pećnicu i ugrijte na srednje visokoj temperaturi. Dodajtepile, kuhajte i miješajte 5 do 6 minuta. Umiješajte 1 žlicu tamari umaka, te zatim pospite đumbir i češnjak u prahu po piletini.
  2. Dodajte obje juhe i kuhajte na visokoj temperaturi. Dodajte rezance i povrće i kuhajte 4 do 5 minuta povremeno miješajući dok rezanci i povrće ne omekšaju.
  3. U maloj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob i hladnu vodu dok se ne otopi. Staite u pećnicu na visoku temperaturu. Umiješajte preostale 2 žlice tamari umaka.
  4. Pospite na kraju s kikirikijem.

Autor/photo by: bettycrocker.com

Share this Post