akne

Bademovo ulje i čajavac liječe akne

Da eterično ulje čajevca liječi akne svima je poznato. No, da hladno prešano ulje badema liječi akne doznalo se nedavno.

Kako bademovo ulje I čajavac djeluju

Ulje badema pomaže protiv prekomjernog lučenja masnoće u adolescentskoj dobi. Sprječava širenje pora i pojavu akni.

Eterično ulje čajevca smiruje upalu, suši kožu. Eterično ulje čajevca aktivno dezinficira kožu čime se sprječava širenje bakterija kroz kožu.

Kako ih i kada koristiti ?

Bademovo ulje može se primijeniti svaki dan u procesu čišćenja kože umjesto mlijeka za čišćenje. Kod skidanja šminke se posebno preporučuje bademovo ulje jer ne oštećuje kožu I dodatno je njeguje. Za prevenciju akni kod adolescenata preporučuje se nanijeti ga na kožu svako veče prije spavanja.

Što se tiče eteričnog ulja čajevca najčešće se dodaje u maske poput zelene gline ili bijele gline. Dovoljno je dodati 5 kapi u prah za masku i pomiješati s vodom, a potom nanijeti na lice I ostaviti da djeluje 20 min. Masku isperite hladnom vodom s lica.

Ulje badema se obično koristi za razrjeđivanje eteričnih ulja. Iako se navodi da se eterično ulje čajevca može nanijeti direktno na kožu, ne činite to često. Ako su akne osobito raširene i upaljene nanesite samo 1 kap nerazrijeđenog eteričnog ulja čajevca direktno na aknu, a potom nastavite tretman s mješavinom eteričnog ulja čajevca i hladno prešanog ulja badema, 2-3x na dan na čistu kožu lica. Eterično ulje čajevca vrlo pažljivo treba koristiti s osjetljivom kožom – što znači da ga treba razrijediti na 2,5 % t. u bočicu s 10 ml bademovog ulja ukapati 25 kapi.

Znate li da eterično ulje čajevca možete dodati u mlijeko za čišćenje i pranje lica ili u losion, tonik čak I u kremu kupljenu u dućanu

Dakle, hladno cijeđeno ulje bademai eterično ulje čajevcaliječe akne u prilično kratkom vremenu. Najvažnija stvar je redovita primjena i strogo pridržavanje preporučenih omjera pri miješanju eteričnog ulja s biljnim uljem.

Share this Post