Avokado se često koristi za pripremu juha, salata ili kao prilog raznim jelima.
SASTOJCI:
* 1 srednji avokado
* 2 žlice grčkog jogurta
* sok od pola limuna
* 1 režanj češnjaka
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 žlica nasjeckanog peršina
* mali komadić nasjeckanog đumbira
* prstohvatić soli
* vode po potrebi
PRIPREMA:
- Odaberite avokado koji je zreo. Znat ćete da je dovoljno zreo kada osjetite pod prstima da je lagano mekan. Ukoliko imate nezreli avokado, pustite ga par dana na sobnoj temperaturi da sazrije.
- Avokado očistite tako da ga uzdužno prerežete na pola, izvadite košticu i žlicom izvadite „meso“ (kao kad jedete kivi sa žličicom).
- Stavite avokado i ostale sastojke (osim vode) u blender i blendajte dok se svi sastojci skroz ne usitne i ne dobijete jednoliku smjesu.
- Dodajte vodu malo po malo do željene konzistencije (možete zaobići vodu pa ga jesti kao umak ili razrijediti s ¼ šalice vode i koristiti kao dressing za salatu). Kako god okrenuli puno je bolje i zdravije nego kupovni dressing.
Autor: Iva Finderle/hr
Share this Post