Ružmarin se odlično sljubljuje s mediteranskim jelima, ali od ove začinske biljke može se napraviti i ukusan napitak koji potiče rad metabolizma i topljenje masnih naslaga.
Ružmarin je ljekovita mediteranska biljka s antibakterijskim, antiupalnim i antiseptičkim djelovanjem. Dobar je izvor vitamina A, B, C, D, E i K te ima pozitivne učinke na cijeli organizam, a pogotovo na zdravlje mozga, jetre i srca.
Osim što se dodaje jelima, od ružmarina se može napraviti i topli napitak nalik na čaj koji ima posebne blagodati na probavni sustav. Konzumirate li ga nakon jela, opustit će mišiće ovog dijela tijela, smanjiti nadutost, ublažiti plinove i grčeve.
Ako se uz to kombinira uz grejp koji je poznata toplica masnoća, dobiva se učinkoviti napitak koji ubrzava metabolizam, potiče sagorijevanje masnoća te izravnava trbuh.
Sastojci za napitak od ružmarina i grejpa:
– 2 čajne žličice sušenog ružmarina
– 3 dcl vruće vode
– 1 grejp
Priprema:
1. U vruću vodu stavite sušeni ružmarin i pustite da bude uronjen u vodu oko pet minuta.
Najjednostavnije će biti ako ružmarin stavite u filter vrećicu za čaj.
2. Procijedite ružmarin. Grejp dobro perite, iscijedite sok od polovice ploda i pomiješajte s čajem od ružmarina.
3. Preostalu polovicu grejpa nasjeckajte na komade i dodajte u tekućinu.
Živjeli!
Autor/Photo by: zadovoljna.hr
Share this Post