Zlatna pravila snažnog čovjeka

Zlatna pravila snažnog čovjeka

Za stvaranje i jačanje velike duhovne i fizičke snage, neophodno je poznavati zlatna pravila kojih se uvijek pridržavaju snažni ljudi.

Jaka mentalna i duhovna snaga, ključ su za postizanje svih ciljeva u životu. Naše fizičko zdravlje, svi odnosi, unutarnje ispunjenje i zadovoljstvo ovise isključivo o našim svakodnevnim navikama, stoga je najbolje usvojiti i primjenjivati one dobre koje nas čine snažnima i neslomljivima. Ovdje vam nudimo sedam savjeta koji vas mogu inspirirati na velike unutarnje i vanjske promjene zbog kojih ćete postati nova i sretna osoba primjenivši ih svakodnevno!

Sedam pravila za uspješan život

1) Ne bježite od straha, analizirajte ga i doživite ga samo kao fizički osjećaj. Strah kojega se plašimo pogledati u oči nas može uništiti. Razmišljajte o svojim strahovima kao o filmu kojega ste gledali u kinu. To što promatrate na ekranu, u stvarnosti zapravo ne postoji. Strah će doći i otići jednako kao kadrovi u filmu ako ga se ne budete grčevito držali. Ono čega se bojimo, jača isključivo našom pažnjom i energijom koju ulažemo u bojanje. Zato ga prestanite hraniti svojim mislima i emocijama, već ga otpustite i dozvolite energiji mira i staloženosti da vas ispuni!

2) Ne živite u prošlosti, nikada nije kasno početi sve iznova. No, da bi se počeli stvarno mijenjati, neophodno je otpustiti prošlost i sve vezano za nju. Ne živite sa teretom prošlih gubitaka i neuspjeha, to je sve nestalo. Živite danas i gradite svoj život na novim, svježim počecima otpustivši od sebe sve negativno zauvijek. Neka sve loše bude dio prošlosti koja se više neće vratiti jer ste vi tako odlučili!

3) Ne gubite snagu na samosažaljenje, shvatite da je to potpuno gubljenje dragocjene energije. Žaljenje sebe i uvrede tjeraju vas da se vrtite u krug stalno se vraćajući na iste gorke misli koje izjedaju iznutra. Godinama u duši potisnut osjećaj uvrijeđenosti dovode čovjeka do bolesti, najčešće raka. Glupo je kažnjavati samoga sebe sada ako vas je netko uvrijedio u prošlosti ili ako se zbog bilo čega smatrate jadnima. Prvo i najvažnije je voljeti sebe jer je sve drugo grijeh protiv života. Kada sebe prihvatimo i zavolimo bez žaljenja, dozvoljavamo novim iskustvima da nas formiraju u novu, bolju osobu.

4) Ne vrtite stalno loše misli, razmišljajte i govorite samo o onome što je dobro u vašem životu. Preokrenite svoje misli u pozitivnom smjeru čak i kada osjećate veliku potrebu za negativnošću. Zapamtite, misliti pozitivno je trening i stvar navike koju treba svakodnevno prakticirati dok ne postane normalna pojava. Think pink:)

5) Planirajte za svaki dan što je moguće više aktivnosti koje vam pružaju zadovoljstvo! Odvojite vrijeme za omiljeni hobi, sport i rekreaciju, posjetu prijateljima i rodbini ili jednostavno za odmor i meditaciju kod kuće. U svakom slučaju, ne zaboravite uživati i dozvolite si zadovoljstvo u svim oblicima! Bez uživanja nema prave sreće i ispunjenja!

6) Pomažite drugima i osjećati ćete se boljima i plemenitijima. Služenje drugih ljudi i Boga je najveća sreća koju možemo osjetiti. To je naša prava priroda koje se prisjećamo svaki puta kada napravimo nešto lijepo za svoju okolinu i druge. Ne postoji osoba koja nije doživjela transformaciju i zadovoljstvo učinivši i najmanju gestu dobrote i ljubavi za nekoga.

7) Bez obzira kako se osjećate, držite glavu uspravno i ponašajte se kao uspješan čovjek. Ono smo što mislimo i osjećamo bez obzira na našu vanjsku manifestaciju i trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo. Sve što je iznutra, prije ili kasnije će se odraziti na van. Stoga, budite već sada snažni, zdravi, lijepi i pametni! Ne zadovoljite se ni sa čim manjim od toga!

Autor: alternativa.hr

Photo by: Pixabay

Share this Post