Zelena salata protiv crvenila

Zelena salata protiv crvenila

Losion od zelene salate ublažava crvenilo kože za koje je krivo sunce. Osim toga, poznat je i kao “otrov” za bubuljice.

Nema sumnje da je samo njegovana koža – lijepa i blistava

Ako redovno brinete o njoj, ona će vam to sigurno vratiti – jedrinom i sjajem. A ukoliko je još vaš izbor za njegu prirodan proizvod, onda stvarno nemate razloga za brigu.

Naš prijedlog je da probate sa zelenom salatom. Ne samo da je bogata vitaminima A, C, E, B1, B2, B3 i B6, nego sadrži i mnogo kalcija, magnezija, gvožđa i bakra. Iskoristite zato njene blagodati i napravite preparate koji će vam u ovim danima nahraniti lice.

Otrov za bubuljice

Losion od zelene salate ublažava crvenilo kože za koje je krivo sunce. Osim toga, poznat je i kao “otrov” za bubuljice. Potrebno je da listove ovog povrća kuhate na laganoj vatri oko sat i pol. Kada ih procijedite, bacite ih, ali sačuvajte dobijenu tekućinu. Nju ćete upotrijebiti kao losion, čiji je rok trajanja tri dana, ali je važno da ga čuvate na tamnom i hladnom mjestu.

Ako se vaš problem zove suha i ispucala koža, onda napravite masku

Dovoljno je da nekoliko listova zelene salate prokuhate u vodi jednu minutu, izvadite ih i umotate u gazu. Masku stavite na kožu lica, vrata ili drugih djelova tijela koje želite osvježiti. Nakon pola sata, skinite oblog i isperite kožu čajem od kamilice.

 

Autor/Photo by: novosti.rs

Share this Post