ljetno vjezbanje

Zavolite ljetna vježbanja uz ovih 5 trikova

Donosimo vam odlične trikove uz koje će ljetno vježbanje biti pravo osvježenje.

PODESITE TEMPERATURU TIJELA

Skočite u hladan tuš prije treninga! Stručnjaci su, ne tako davno utvrdili da hlađenje prije treninga poboljšava performanse na vrućini – vjerojatno zato što smanjuje broj otkucaja vašeg srca, kao i temperature kože. Previše vas je strah to isprobati? Čak i samo hlađenje vrata ili glave sa ledom može napraviti veliku razliku, stoga isprobajte barem to.

PROVJERITE ON-LINE

Da li je vaša uobičajena ruta za trčanje je na suncu? Neka vam internet bude vodič za svakodnevno trčanje, uz pomoć njega pronađite sjenovite, nove staze i pratite vremensku prognozu.

DRŽITE SE ZEMLJANIH I ŠLJUNČANIH STAZA

Pokušajte hodati, trčati ili biciklirati na zemljanim ili šljunčanim stazama, budući da asfalt i beton obično zrače toplinu i odražavaju zrake sunca, bit će vam puno toplije na takvim površinama, prenosi fitnessmagazine.com. Ukoliko živite u blizini vode iskoristite povjetarac na sparan dan. Ako je moguće, započnite trčati s vjetrom u leđa, tako da kad se vraćate, trčite uz vjetar, što je hladnije.

Neka vam internet bude vodič za svakodnevno trčanje, uz pomoć njega pronađite sjenovite, nove staze i pratite vremensku prognozu.

OHLADITE SE ETERIČNIM ULJEM

Kapnite nekoliko kapi ulja paprene metvice ili eukaliptusa na stražnji dio vrata i čelo prije treninga. Pružati će vam učinak hlađenja, a također otvara nosne šupljine, tako da možete disati malo lakše kad je zrak vlažan.

UKOMPONIRAJTE FITNESS U SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI

Znate li da pranje auta od 30 minuta izgara 100 kalorija, a vrtlarenje 128 kalorija. Imate opciju bacanje frizbija, šetanje pasa, igranje odbojke koji izgaraju oko 100 kalorija, košenje trave 176 kalorija, bicikliranje 192 kalorije ili hula hop s kojim ćete u samo 10 minuta izgubiti 50 kalorija.

Zvuči primamljivo?

Wellness.hr