Zašto koristiti proizvode bez parabena i sulfata?

Zašto koristiti proizvode bez parabena i sulfata?

Mediji nas svakodnevno bombardiraju s informacijama o štetnosti parabena i sulfata za našu kožu i kosu. Ali, pitamo se zašto sada? Naime, ti se proizvodi bez problema u kozmetici koriste već godinama…

Što su parabeni i sulfati?

Parabeni su godinama smatrani sigurnim i korišteni u njezi kože i kose. Ipak, danas mnogi upitno gledaju na sigurnost korištenja parabena. Paraben je skraćeno za para- hidroksibenzoat izrađen je od sintetičkih materijala za konzerviranje. Kemikalije se nalaze u kremama za brijanje, sapunima, sjajilima i ruževima za usne, losionima, šamponima, pastama za zube, i stotinama drugih proizvoda. Ovo povlači i drugo pitanje- ako su toliko loši za nas, zašto ih proizvođači kozmetike uporno koriste? Odgovor- jeftini su i vrlo efikasni. Korištenje ovih sintetičkih kemikalija smanjuje troškove proizvodnje a produžuje rok trajanja proizvoda. Važno je reći da, iako je moguće apsorbirati parabene putem kože, stvarno opasnost je kod gutanja ili izravnog nanošenja na kožu, prenosi blog.allnaturalcosmetics.com/.

Sulfati

Natrij lauril sulfat također poznat kao SLS, jeftin je, ali efikasan dezinficijens. On je također razlog zbog kojeg su proizvodi pjenasti jer prozivodi sapunicu. Koristi se u sapunima, šamponima i sredstvima za čišćenje i protiv masnoće. Sulfati iritiraju vaše tjeme. Je li vam se ikada dogodilo da vam šampon za kosu završi u očima? Peče, jel tako? Također, sulfati mogu oštetiti folikulu kose, koja dovodi do slabljenja strukture vlasi i slabijeg rasta kose.

Sulfate & paraben free

Produkti sa sulfatom isušuju kožu, kosu i vlasište. Proizvodi koji ne sadrže ove štetne kemikalije, osim što su manje štetni, omogućavaju zadržavanje vlage na kosi i koži. Također, oni nježno čiste vašu kosu, bez da uklanjaju ulja koja prirodno vaša kosa sama proizvodi.

Wellness.hr

Share this Post