kava

Zašto je kava s kokosovim uljem tako popularna?

Većina ljudi bez šalice dobre kave ne mogu zamisliti početak dana. Mirisni napitak nas razbudi i zadovoljava naše nepce. Brojna istraživanja su pokazala da umjereno konzumiranje kave ima pozitivne učinke na zdravlje. Kava se može pripremiti na različite načine. Osim uobičajenih dodataka kao što su šećer, mlijeko, vrhnje i cimet, u posljednjih nekoliko godina postao je vrlo popularan i kokosov maslac tj. ulje.

Zašto bi svaki dan trebali piti kavu s kokosovim uljem?

 ISPUNITI ĆE VAS ENERGIJOM

Kokosov maslac/ulje sadrži zasićene trigliceride srednjeg lanca (MCT), koje ljudsko tijelo brzo probavlja i apsorbira. To rezultira velikom količinom energije, koja je u kombinaciji s kavom još izraženija.

KAVA U KOMBINACIJI S KOOKOSOVIM MASLACEM STIMULIRA METABOLIZAM I POMAŽE KOD MRŠAVLJENJA

U ovom istraživanju u kojem su sudjelovale žene u dobi od 20 do 40 godina, 12 tjedana su morale svaki dan konzumirati 30 mililitara sojinog ili kokosovog ulja. Nakon 12 tjedana, istraživači su otkrili da su žene koje su konzumirale kokosovo ulje, značajno izgubile na tjelesnoj masi i da im se smanjio opsega struka. Povećala im se razina dobrog kolesterola – HDL-a. Oni koji su konzumirali ulje soje, nisu imale pozitivne rezultate.

JAČA IMUNOLOŠKI SUSTAV

Kokosovo ulje sadrži zdrave masne kiseline. Najviše zasluga za jačanje imunološkog sustava ima laurinska kiselina, koja djeluje protugljivično i antibakterijski.

Recept:

  1. Pripremite sam tursku kavu (možete se odlučiti i za drugu) bez šećera.
  2. U blender usipajte kavu i dodajte 2 žličice kokosovog ulja.
  3. Dobro promiješajte i ulijte u šalicu.

Kava je dobrog ukusa! Kasnije sam počela eksperimentirati s različitim dodacima (cimet, stevia, vanilija, kokosaov šećer …), a okus je bio još bolji. Razina energije mi je porasla i osjećaj sitosti je trajao jako dugo.

Autor: Tjaša Klembas/Aroma Herbal

Share this Post