Dubrovačke ljetne igre

Započele su Dubrovačke ljetne igre

Hrvatski kulturni festival, koji je započeo 10. srpnja 2016. i traje do 25. kolovoza 2016., oduševiti će vas raznolikim programom, gastronomijom i krajolikom.

Dubrovačke ljetne igre održavaju se od 1956. godine. Kao najstariji hrvatski kulturni festival, njegovo naslijeđe nalaže bogat i raznolik program iz područja kazališne i baletne umjetnosti, klasične glazbe i opere. Festival je jednako cijenjen i voljen diljem Europe, ali i šire – redovni posjetitelji putuju izdaleka kako bi uživali u dubrovačkom moru, krajoliku i gastronomiji te, naravno, kako bi posjetili festival.

 

Prekrasan Dubrovnik igra važnu ulogu u ovom festivalu: njegove su drevne zidine pozornica koju treba vidjeti da bi se povjerovalo i jednako su važne koliko i predstave koje se na njima izvode. Klasične predstave i baleti održavaju se na ulicama i trgovima, a time Igre postaju ključan dio Dubrovnika.

Dubrovačke ljetne igre svake godine ugošćuju svjetski poznate skladatelje, solo izvođače i orkestre. Ni ovo, šezdeset sedmo izdanje, neće biti nimalo drukčije.

Autor: croatia.hr

Više informacija na linku

Share this Post