Zapalite ovaj začin - i dogodit će vam se nevjerojatne stvari

Zapalite ovaj začin – i dogodit će vam se nevjerojatne stvari

Radi se o vrlo moćnoj biljci koju baš svatko ima u svojoj kuhinji. Šteta ju je koristiti samo kao začin, jer može pomoći u raznim životnim situacijama – zapalite je i pratite što se događa.

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. To je čudotvorna biljka i šteta ju je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd. 

Kada ga zapalite, pomoći će vam riješiti se tjeskobe i umora, a taj miris će vas i razbuditi. Naime, kombinacija kemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.  

Nekoliko načina kako još ga koristiti za zdravlje:

  • Tjera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans dišnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.
  • Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje razinu glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.
  • Dobar je za probavu – stavljate ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.
  • Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača stijenke kapilara u srcu i pomaže eliminirati loš kolesterol iz tijela.
  • Liječi upalu zgloba – uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.
  • Kod urinarnih infekcija – pomiješajte prah od lovora s mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema, piše RemedyDaily.

 

Autor: Tina Kos

Share this Post