Zagreb i Rijeka domaćini Europskih sveučilišnih igara

Zagreb i Rijeka domaćini Europskih sveučilišnih igara

Kroz 15 dana u srpnju 2016. , 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilišta će se natjecati u 21 sportu te biti dijelom najljepše sportske priče ikada ispričane u Hrvatskoj.

Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinentu. Do sada su održane dva puta (2012. u Cordobi i 2014. u Rotterdamu), a nositelj im je Europska sveučilišta sportska organizacija (EUSA), dok su Igre Zagreb-Rijeka 2016 pod vodstvom Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

 Na Igrama mogu sudjelovati europski studentski sportaši, koji nastupaju za sveučilišta na kojima studiraju. Organizacijski ciljevi ESI 2016. od početka podrazumijevaju organizaciju najvećih Igara do sada, koje će označavati prekretnicu europskog sveučilišnog sporta te utkati temelje u sva buduća izdanja ovoga događaja.

Naš brojčano malen – ali srcem veliki tim – već od dobivanja domaćinstva u lipnju 2013. godine, danonoćno radi na pripremi svih aspekata koji će omogućiti organizaciju Igara koje će nam svima biti na ponos!

Nismo zaboravili ni na naše studente, kojima će osim uređenog sustava sveučilišnog sporta, ostati i obnovljeni, odnosno novoizgrađeni smještajni kapaciteti, čime se značajno povisuje studentski standard, a obnova sportskih borilišta koristit će i široj društvenoj zajednici.

Više informacija na linku. 

Autor: wellness.hr/

 

 

Share this Post