Wellness u privatnom smještaju

Wellness u privatnom smještaju

Kada ljudi čuju riječ “wellness”, prvo pomisle na veliki prostor, bazene, žene sa zalizanim punđama i orhidejama u kosi iznad uha, palme, lotuse i neku dalekoistočnu zemlju. Možda i na nekakav resort u Istri i vikend za dvoje. Stvarnost ne mora biti takva.

Privatni iznajmljivači muku muče s problemom kako privući goste da dođu upravo kod njih. Poseban problem je predsezona i posezona.  Nevjerojatno je da neka turistička mjesta duž jadranske obale imaju problema s iznajmljivanjem čak i u srpnju, kada bi bilo najnormalnije da ste već dva mjeseca “puni”.

Privatni iznajmljivači moraju biti pravi mali čarobnjaci da bi privukli goste. Često su oslonjeni sami na sebe i na svoje, ne baš velike budžete, znanje i vrijeme. Nekome možda ide sjajno, ali ima sobu koju ne zna kako da iskoristi. Rekli bi ekonomisti da nemate iskorištene raspoložive resurse.

Kako motivirati potencijalnog gosta da dođe baš kod vas?

Što još ponuditi gostu?

Kako motivirati potencijalnog gosta da dođe baš kod vas? Kako da dođe kod vas u vrijeme npr. uskršnjih blagdana, kada sunce još nije dovoljno jako za kupanje i sunčanje, a nema događanja u vašoj blizini? Odgovor je pred Vama.

Wellness je stil života. Wellness nisu samo bazeni, saune, kupke… Wellness je paziti na prehranu, redovito vježbati, brinuti o sebi, o svom psihičkom i fizičkom zdravlju, da vas sada ne “davim” definicijama. Danas je wellness industrija jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu.

Kuće za odmor ili obiteljske kuće koje se preko ljeta pretvaraju u privatni smještaj za iznajmljivanje gostima, mogu zaraditi i koju kunu više, ako samo malo više ulože u sebe.

Česti smo svjedoci, na plažama sve više niču prostori, ograđeni plahtama, koji nude usluge masaže. To je wellness.

Ako imate bazen, prostorije ili koju sobu viška, možete dodatno zaraditi. Kao da imate još jedan apartman, ali i više. Sve ovisi što ćete ponuditi. Zanimljiva je priča moje kolegice koja je neiskorištenu sobu u kojoj je gledala televiziju dok je čekala goste pretvorila u mali wellness. Jednog dana je pomislila, zašto ne zaraditi na neiskorištenom potencijalu? U malo kvadrata stao je stol za masažu i sve potrebno za mali wellness. Studio za masažu je jedan od najjednostavnijih oblika wellnessa kojeg si možete priuštiti i vi. Što vam treba? Znanje, soba, prostor uz bazen ili bez bazena te osnovna sredstva za rad.

Autor: Fides Ravlić

Share this Post