zdravo krstarenje

Wellness trend: Zdravo krstarenje

Zahtjevi putnika za kvalitetnijim, zdravijim načinom putovanja u moderno doba, traži stalno ulaganje i inoviranje ponude na spa kruzerima, s fokusom na wellness putovanje.

SPA USLUGE KAO EKSPERIMENT

Spa kruzeri postali su popularni ranih 80- ih godina, a nudili su fitness i spa usluge i programe. Tada inovatina kompanija Steiner Leisure Limiter prva je u sklopu krstarenja ponudila beauty tretmane i frizerske usluge. Naime, bila je riječ o svojevrsnom eksperimentu, što dokazuje i činjenica da je spa dio bi smješten u trupu broda, kako bi menadžment mogao ocijeniti u kolikoj su mjeri putnici na kruzerima zainteresirani za ovakav tip usluge. Pokazalo se- itekako!

FOKUS NA SPA ZONE

Tijekom godina spa zone postale su sve veće i popularnije na brodovima, s širom paletom usluga i spa programa, te spa i fitness zonama koje su se prostirale na stotine kvadrata. Ipak, sada su ove zone dobile nove lokacije unutar brodova i to u centralnom i prednjem dijelu, s velikim terasama i prekrasnim pogledima na ocean ili luku.

I kao što su se s godinama razvijali wellness i spa centri na kopnu, u stopu su ih pratili i oni, namijenjeni plovidbi po oceanima. Zahtjevi putnika za kvalitetnijim, zdravijim načinom putovanja u današnje vrijeme, zahtjeva stalno ulaganje i inoviranje spa ponude na kruzerima, s fokusom na wellness putovanje.

Wellness biznis postaje fokus takvih putovanja, ne samo dok su putnici na brodu, već i kad s njega siđu na kopno….

PUTOVANJA S TEMOM ZDRAVLJA: OD BOTOKSA DO AKUPUNKTURE

Wellness biznis postaje fokus takvih putovanja, ne samo dok su putnici na brodu, već i kad s njega siđu na kopno, prenosi Spafinder. Jednostavni frizerski saloni i spa centri gdje putnici dođu na ‘brzinsku’ frizuru ili beauty tretman ne zadovoljavaju potrebe modernih spa kruzer gostiju. Današnji ‘plutajući hoteli’ sadrže neke od najboljih i najkvalitetnijih spa i wellness zona na svijetu, te gostima omogućuju stvarna ‘zdrava krstarenja’ koja osim spomenutog uključuju nevjerojatan broj ostalih usluga poput visoko sofisticiranih medicinskih usluga, od botoksa do dermo filera, izbjeljivanja zubiju i akupunkture.

Krstarenja danas nude i mnoge wellness i adrenalinske aktivnosti na obali, poput trekinga kroz prašumu Amazone, yoge, medical beauty tretmana ili tečaja zdravog kuhanja.  Zapravo je nevjerojatno kojom brzinom wellness i spa krstarenja postaju sve više rastući trend.

Autor: wellness.hr

Podijeli s prijateljima