wellness i sport

Wellness kao potpora profesionalnom sportu

Bavljenje sportom nekad je značilo igru, zabavu i druženje! Sportaš je bila, uspješna osoba zavidnog zdravlja i tjelesne konstitucije. Isti parametri što se zdravlja tiče vrijede i danas, ali ipak više u okvirima polu profesionalnog i rekreativnog sporta.

Današnji profesionalni sportaši su primorani na gotovo svakodnevno poboljšanja sportskih dostignuća što im omogućuje napredak sporta, ali i dovođenja ljudskog tijela do krajnjih granica psiho-fizičke pripremljenosti.

Ako tome pridodamo činjenicu da je danas sport mnogima zanimanje, te da je sport vrhunski biznis, shvatit ćemo koliki se zahtjevi nalaze pred današnjim sportašima. Takav režim života koji nameće sport nosi enormna odricanja i napore što donosi vrhunsku zaradu, ali i brojne ozljede i prerano završene karijere mladih i talentiranih sportaša!

Režim života koji nameće sport nosi enormna odricanja i napore, te brojne ozljede i prerano završene karijere mladih i talentiranih sportaša!

Oporavak tijela, relax uma

Da bi opustili tijelo i psihu opterećenu stalnim pritiscima i stresom, treba s vremena na vrijeme stati na loptu. Samim time radimo i na prevenciji ozljeda kojoj se svakako treba posvetiti velika pažnja. Idealna destinacija za opuštanje profesionalnih sportaša je Wellness centar. Današnji dobro opremljeni i organizirani medical wellness centri (kroz svoje sadržaje) uz opuštanje mogu se koristiti i u pripremnom razdoblju sportaša u vidu prevencije ozljeda, ali i izbjegavanja monotonije uzrokovane dugotrajnim pripremnim procesima.
U slučaju ozlijede medical wellness u svom sadržaju pruža i rehabilitaciju koju provode liječnici-specijalisti i fizioterapeuti. Neke od karakteristika Medical wellnessa su što spaja relaksirajuće elemente wellnessa sa zdravstvenim ciljevima, a program rehabilitacije prilagođava individualno pojedincu.

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima