vrste yoge

Vrste yoge za koje možda niste čuli

Jeste li pronašli svoju savršenu vrstu yoge? Ako uživate u laganijim vrstama yoge pročitajte tekst u nastavku.

SIVANANDA YOGA

Sivananda yoga se fokusira na pet dijelova – disanje, opuštanje, vježbe, pozitivno razmišljanje i prehrana. Praktičarima se preporuča vegetarijanska prehrana. Tipičan sat Sivananda yoge traje 90 minuta, započinje sa Pozdravom suncu, a završava sa Položajem mrtvaca. Također ćete meditirati i pjevati, pa ako vam se sviđa duhovna strana yoge pročitajte više o tome i pronađite najbliže mjesto gdje se održavaju satovi.

VINIYOGA

Viniyoga je stil Hatha yoge koja se fokusira na individualnom pristupu. Položaji se modificiraju ovisno o vašim potrebama i fizičkoj kondiciji. Ova vrsta yoge se većinom prakticira jedan na jedan ili u malim grupama. Postoje određeni aspekti Viniyoge koji je razlikuju od drugih vrsta. Na primjer, možete se postavljati u položaje nekoliko puta prije nego što odlučite ostati u položaju duže vrijeme. Također je puno fokusa stavljeno na disanje, možete koristiti drugačiji obrazac disanja ovisno o rezultatu koji želite postići.

YOGA NIDRA

Ova vrsta yoge uključuje meditaciju koja pruža osjećaj dubokog sna dok ste budni. Ovdje možete prakticirati samo jedan položaj – Položaj mrtvaca. No, složenije je nego što zvuči. Tijekom izvođenja vježbe proći ćete kroz nekoliko faza, uključujući meditaciju na dah i vizualizaciju. Dok ležite u Položaju mrtvaca na satu yoge ili dok slušate vođenu Yoga Nidra meditaciju na svom mobilnom telefonu opustit ćete tijelo i um i srediti svoje misli. Yoga Nidra ima pozitivan učinak na vaš živčani sustav i poboljšava kvalitetu vašeg sna. Samo jedan sat ove vrste yoge će vas napuniti energijom i osvježiti.

Autor: wellness.hr

Share this Post