vino

Vino i kako ga zdravo konzumirati

Stare mudrosti kažu da su majke u prošlosti pile pola čaše crvenog vina za svako dijete koje su imale…

ZAŠTO VOLIMO PITI VINO?

Voće iz vina prirodni je izbor skoro svakom obroku. Doslovno, postoji sorta vina koja se može savršeno sljubiti uz svaku vrstu tanjura.

Mnogi su znanstvenici godinama istraživali zdravstvene dobrobiti crvenog vina, pa i njegov utjecaj na raspoloženje, zdravlje srca, kvalitetu i duljinu životnog vijeka.

No, je li konzumacija crvenog vina dobra za vaše zdravlje?

Kratki odgovor jest- DA!

Sigurno ste već upoznati s blagodatima koje crveno vino ima na zdravlje vašeg srca, jer ova je činjenica potvrđivana godinama. No, novija istraživanja ne zaustavljaju se samo na zdravlju srca, već otkrivaju niz novih dobrobiti koje vino ima na naš organizam…  Pokazalo se da konzumacija crvenog vina, naročito u kombinaciji s nekim oblikom rekreacije, može utjecati na zdravlje vašeg mozga, pa tako i kvalitetu i duljinu života, kao i općenito sretniji život.

KOLIKO CRVENOG VINA?

Vrlo je važno napomenuti kako su sve koristiti navedene u istraživanjima uvjetovane umjerenom konzumacijom crvenog vina. Američki vodič za zdravu prehranu navodi kako se ženama preporučuje konzumacija jedne, dok si muškarci u prosijeku mogu ‘dopustiti’ dvije čaše vina na dan, prenosi portal wellnessmama.com.

Autor: wellness.hr

Share this Post