led

Upotrijebite led za ljepši ten i manji trbuh

Možda vam za ljepši izgled kože pomažu razne kreme i tretmani, ali da li ste znali da uz pomoć leda možete ostvariti isti učinak? Tretman ledom je jedan od najzastupljenijih, prirodnih tretmana kože koji možete sebi priuštiti kod kuće. Ima mnogobrojne učinke, a mi smo izdvojili nekoliko najučinkovitijih.

Prije nego počnete s tretmanom trebate znati nekoliko činjenica:

  • uvijek ga koristite na čistoj koži;
  • nosite rukavice za držanje leda jer ćete tako zaštititi ruke, pogotovo ako planirate napraviti kompletan tretman;
  • ne stavljajte led direktno na kožu, već ga prekrijte nježnom tkaninom ili vrećicom;
  • led možete direktno koristiti kada želite smanjiti akne na licu ili podočnjake;
  • da biste izbjegli ozebline, led maksimalno smijete držati na koži oko sat vremena;
  • učinak leda možete udvostručiti, ako napravite kocke leda sa đumbirom, zelenim čajem, lukom…
1. ZA NJEŽNIJU KOŽU

Svaku večer ili prije odlaska na spavanje isprobajte ovo: operite lice, napunite vrećicu s ledom i nježno masirajte lice i vrat oko 3 minute. Za nekoliko dana ćete vidjeti prve rezultate: koža će vam postati svježa i glatka.Terapija ledom takođe smanjuje bore i pomaže va da bolje zaspite.

2. SMANJITE AKNE

Terapija ledom je jedan od najboljih načina da riješite problem s aknama. Očistite lice i kocke leda stavite u nježnu i čistu tkaninu ili maramicu. Zatim ih nježno pritisnite na lice, odnosno na mjesto koje je zahvaćeno aknama, na 3-5 minuta. Rezultati će vas iznenaditi.

3. SMANJUJE BORE I NADUTOST OČIJU

Jednostavnom metodom možete smanjiti bore: led poboljšava cirkulaciju i smanjuje prijevremeno starenje, a samim tim i bore. Možete masirati lice oko 1 minutu svaki dana prije nanošenja šminke.

Takođe možete smanjiti i nadutost očiju tako što ćete dvije kocke leda staviti u maramicu i njima prelaziti iznad zatvorenog oka. Upaljene dijelove masirajte oko 2 minute, kružnim pokretima.

4. SMANJUJE MASTI NA TRBUHU

Led ovdje pomaže kao kroterapija u kozmetičkim salonima. Led stavite na trbuh i držite ga oko 15 minuta. Uklonite ga kada prođe 3 minute, pa ponovo vratite i to ponavljajte sat vremena (nikako više). Možete napraviti led sa zelenim čajem, ružmarinom ili kavom za još bolji učinak.

Led pretvara bijele ćelije masti u braon ćelije koje metabolizam mnogo lakše sagorijeva. Međutim, treba imati na umu da ovaj tretman uspijeva jedino ako se vodi računa o prehrani.

Autor: zenskimagazin.rs

Share this Post