torbica za sminku

Uklonite nered u torbici za šminku i oslobodite se stresa

Većina modernih žena je ovisno o šminki. Treba nam torbica za šminku koju držimo u ručnoj torbi, da popravimo šminku ili se našminkamo. Istodobno žene priznaju da im torbice pretrpane s proizvodima koje i ne koriste – uzrokuju veliki stres.

Zašto ukloniti nered u torbici za šminku:

  1. Trajnost proizvoda je mnogo manja nego što mislite. Šminka može nositi bakterije, tako da držanje svog omiljenog sjajila za usne iz srednje škole nije najbolja ideja. Dobro je znati koliko traju pojedini proizvodi za šminkanje
  • Tekući i kremasti puderi: 3-6 mjeseci
  • Maskara: 3-6 mjeseci
  • Ruž i sjajilo za usne: 1 godina
  • Olovke za oči i usne: 1 godina
  1. Previše proizvoda može biti stresnoza mnoge žene. Ako uokolo nosite torbu s 10 različitih ruževa ili maskara  i odete u zahod da se osvježite, otvorite torbu i vidite hrpu šminke, onda će vas to jednostavno stresti.
  2. Preporučam da nosite najviše tri proizvoda za usne: jedan za hidrataciju, jedan za dan i jedan za noć. Kako se godišnja doba mijenjaju, mijenjajte boje, ali nemojte dodavati više proizvoda.
  3. Koristite malu torbicu. Što je torba veća, to ćete više strpati u nju. Sve što trebate je puder, rumenilo, maskara i sjenilo. Nosite proizvode koji rade dvostruko. Ili, idite na proizvode koji imaju trostruku To može biti rumenilo, sjenilo i šminka za usne u jednom proizvodu.
  4. U redu je napustiti osjećaj krivnje. Velik broj žena pri bacanju šminke ima osjećaj krivnje, jer smo potrošili puno novca na našu šminku. Ne želimo je baciti jer je bila skupa, pa se držimo ruža kojim nikada nećemo namazati usne ili parfema koji nam se ne sviđa – jer su bili skupi. Ti nekorišteni proizvodi samo zatrpaju naše torbe za šminku.

Kako ukloniti nered u torbici za šminku

Duboko udahnite i priznajte da postoji pregršt proizvoda  u vašoj maloj kozmetičkoj torbici koje nikada nećete koristiti.

Zatim udahnite i izdahnite još jednom i priznajte da ste potrošili mnogo novca na njih.

Priznajte da ste donijeli lošu odluku i onda donesite dobru odluku: umjesto da proizvode vratite u slatku malu torbicu, poklonite sve što ne koristite prijateljici ili  nećakinji.

Share this Post