Uklanjanje ušnog voska kod kuće, i to odmah!

Uklanjanje ušnog voska kod kuće, i to odmah!

Ušni vosak je supstanca koja se prirodno nalazi u unutarnjem uhu, koja ga štiti od bakterija i drugih čestica ili organizama koji mogu naškoditi ovom delikatnom području.

Kada ima previše voska u uhu, vjerovatno ćete doživjeti neke od sljedećih simptoma:

– svrab unutar ušnog kanala
– osjećaj kao da su uši pune ili začepljene
– vrtoglavica
– zujanje u ušima
– smanjena sluha

Domaći lijekovi za uklanjanje ušnog voska:

VODIKOV PEROKSID

Pomiješajte jednake dijelove vodikovog peroksida s vodom. Pobrinite se da se radi o vodikovom peroksidu koji je komercijalno dostupan sa 3% snage. Stavite nekoliko kapi u uho i tresite glavom da prodre u ušni kanal. Ostavite kapi nekoliko minuta prije nego što pustite da istekne vani naginjanjem glave na suprotnu stranu.

GLYCERIN

Glicerin je prirodni proizvod koji pomaže omekšati ušne masti za lako otklanjanje. Možete ga pronaći u ljekarnama i stavljati četiri kapi u svako uho, tri puta dnevno za najbolje rezultate.

SIRĆET I ALKOHOL

Pomiješajte jednake dijelove sirćeta i alkohola u malu zdjelu. Umočite pamučnu krpicu u preparat i nanesite nekoliko kapi u oba uha.

MASLINOVO ULJE

Maslinovo ulje je još jedan odličan sastojak koji pomaže omekšati ušne masti i olakšavaju njegovo uklanjanje. Stavite dvije ili tri kapi maslinovog ulja u uho prije odlaska u krevet, i pokušajte spavati na suprotnoj strani. Ponovite ovaj tretman za tri ili četiri noći zaredom.

 

Autor: infozabava.com

Share this Post