stres

Ublaži svakodnevni stres

Još jedan auto bučno trubi ispred tvog prozora… Zvuk novog emaila upravo je poremetio tvoju koncentraciju… Djeca se svađaju u drugoj prostoriji… Moderni život je stresan…

Stručnjaci su posvetili čitavo desetljeće proučavajući utjecaj stresa na naš tijelo i um. Rezultati su, naravno, vrlo razarajući, no ne i iznenađujući: glavobolje, napetost u mišićima, nesanica, slabost imunološkog sustava, ali i ‘doprinos’ ozbiljnijim stanjima kao što su srčane bolesti i astma.

No, znate li da već malim promjenama možete znatno utjecati na smanjenje stresa s kojim vam se tijelo nosi svakodnevno? Slijedi 8 jednostavnih aktivnosti koje možeš isprobati doma i olakšati si ‘teret stresa.

Stručnjaci su posvetili čitavo desetljeće proučavajući utjecaj stresa na naš tijelo i um.

MEDITIRAJ
Ne samo da ćete meditacijom postići pozitivan utjecaj na emocionalno stanje, ona će također smanjiti osjećaj osamljenosti, ali će vas učiniti i pozitivnijim, te pomoći razvoju vašeg mozga- praktički, kao trening za vaš um.

NEKOLIKO DUBOKIH UDAHA
Najbolja stvar kod dubokog disanja je ta što ga možeš izvoditi bilo gdje, bez obzira na djecu koja vrište ili sastanak koji je u tijeku.

AROMATERAPIJA
Mirisi također utječu na vaš um- od povećanja produktivnosti do opuštanja. Ipak, uvijek treba izabrati prirodne svijeće i arome jer umjetne često sadrže štetne kemikalije.

YOGA, YOGA, YOGA
Osim blagodati za tvoj um, yoga će vam pomoći olakšanje donijeti i tijelu. Pomoći će vam u reguliranju tjelesne težine i oblikovanju figure.

EKSTRA ČAŠA VODE
Stres dehidrira. Kada se u tijelu smanji razina korisnih tekućina i elektrolita, čovjek se osjeća još gore. Zato…jedna dodatna čaša vode možda neće izliječiti stres, no pomoći će tijelu da se s njime nosi.

VJEŽBAJ ZAHVALNOST
Moderna kultura ne uči čovjeka da bude zahvalan. Mediji nas bombardiraju fotografijama poznatih ljudi i konstantno podsjećaju na sve ono što trebamo, a nemamo. Zato, podsjeti povremeno sam sebe na sve one stvari koje imaš i koje ti iz dana u dan izmamljuju osmijeh na lice.

PRIRODA UMIRUJE
Dokazano je kako gledanje u morske valove kroz svega nekoliko minuta smanjuje stres i napetost i dovodi um u ravnotežu.

KUĆANSKI POSLOVI
Rutina koju donosi obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova, također donosi jedan vid relaksacije.

Wellness.hr/Spafinfer.com

Podijeli s prijateljima