Jedete li ‘uz put’? Koliko često? Kuhanje obroka kod kuće u današnje vrijeme jednostavno je često teško ostvarivo, naročito za obitelji bez djece koje dane provode za uredskom stolu.
BRZA PRILAGODBA
Veliki lanci restorana brze hrane, brzo su ulovili korak s novim trendovima u životnom stilu današnjice. A novi trendovi kažu kako je nezdrava, brza prehrana dugoročno vrlo štetna za čovjekovo zdravlje, pa su se tako ljudi, informiraniji nego ikada i svjesni odgovornosti prema vlastitom tijelu, okrenuli konzumaciji zdravih namirnica.
MODERAN ČOVJEK NE ŽELI SE HRANITI NEZDRAVO
Portal onegreenplanet.org prenosi kako je još 2014. godine 20 % restorana u ponudi je imalo vege burgere, a tek nešto iznad 3% nudilo je hamburgere s crnim grahom. Od prodaje zdrave brze hrane tako se u samo u SAD- u tada uprihodilo oko 39 milijuna dolara, što je za 30% više nego samo godinu dana prije. Danas su te brojke mnogostruko porasle, kako u SAD- u, tako i u Europi, jer, činjenica jest da sve manje ljudi odlučuje svoju dnevnu prehranu bazirati na nezdravoj, masnoj nutritivno bezvrijednoj hrani.
VOLJNI PLATITI VIŠE
S druge strane, uz pojačani radni i životni tempo, kuhanje kod kuće nažalost često nije opcija. No, ako već jede ‘na brzinu’, današnji moderni čovjek svejedno želi jesti zdravo i kako su istraživanja pokazala, voljan je i platiti više, ako će njegov obrok biti uravnoteženiji i sastavljen od provjerenih namirnica.
Autor: wellness.hr
Podijeli članak s prijateljima