kestenijada

U tijeku je Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Od 07.-09.listopada 2016. u Hrvatskoj Kostajnici održava se Kestenijada,  najljepša i najposjećenija jesenska manifestacija pounjskog kraja. Raznolik i zanimljiv program, uz neobičan šarm  ovog malog grada uz rijeku Unu, svake godine privuče na desetke tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja.

Kestenijada započinje petkom poslijepodne, a zabavni program za djecu i odrasle, vožnja turističkim vlakićem, busevi  do obližnje kestenove šume, vožnje čamcem i šetnje šumskim putevima nastavljaju se sve do kasnih večernjih sati u nedjelju.

Mnogi posjetitelji u subotu i nedjelju iz smjera Zagreba dolaze i Kesten cugom,  kojeg na odredištu već tradicionalno dočekuje glazba kostajničkog DVD-a, a već nekoliko godina i Klinčaselske mažoretkinje.

Šetnje kestenovim šumama, mirisi pečenog kestena, slasni kolači, pjesma, ples, izložbe, koncerti, sportska nadmetanja i još mnoge druge zanimljivosti, uz vesele i nasmijane domaćine, čine Kestenijadu i Hrvatsku Kostajnicu prepoznatljivom u cijeloj Hrvatskoj.

Kestenijada se održava na cijelom području Grada Hrvatska Kostajnica, a  glavno područje događanja su zaštićena stara gradska jezgra, Stari grad Zrinski, park šuma Brdo Djed i okolne kestenove šume.

Više informacija o manifestaciji kestenijada.

Autor: croatia.hr

Share this Post