Tvrdoglavi muškarci i prirodna kozmetika

Tvrdoglavi muškarci i prirodna kozmetika

 

Moj partner je jedan od onih muškaraca kojima je u kupaonici potrebna samo jedna polica. Dok je ormar pun mojih maslaca, pilinga, šminke, tonika, šampona, Eve Taylor proizvoda za lice i drugih potrepština za svakodnevnu njegu. Sve se promijenilo kad je prije nekoliko mjeseci počeo imati problema s kožom…

Neko vrijeme je tvrdoglavo ignorirao taj problem. Koža mu je postala izrazito suha, te su se pojavili i ekcemi. Koža na nogama ga je svrbila, a on je smatrao da će to proći samo od sebe.

Često sam mu govorila da bi trebao prestati koristiti gel za tuširanje koji sadrži sastojke koji dokazano iritiraju i isušuju kožu. “Isti gel koristim već 20 godina, tako da on nije razlog za moj problem”, rekao je tvrdoglavo.

Pretpostavila sam da je do problema došlo zbog niskih temperatura, snijega, stresa i korištenja krivih proizvoda, ali on je i dalje nastavio koristiti isti proizvod i borio se s istim problemom.

Na kraju sam odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Predložila sam mu da isproba Mango maslac. Čovjeka koji vjeruje da su najbolji proizvodi u ljekarnama, bilo je teško uvjeriti da će 100% prirodni proizvod riješiti njegov problem. Međutim, odlučio mu je dati priliku. Svaki dan nakon tuširanja ga je nanosio na tijelo. Nakon nekoliko dana nestao je svrbež , a koža je izgledala zdravije. Nakon nekoliko tjedana u potpunosti se riješio ekcema. Primjetio je da mu koža izgleda zdravije te da je elastičnija i mekša.

Uvjerila sam ga da prestane koristiti komercijalne gelove za tuširanje te mu predstavila prirodni gel za tuširanje FRESH. Konačno, on je također shvatio zašto imam toliko povjerenja u prirodne proizvode.

Iskoristila sam priliku i iz kuhinje donijela hladno prešani kokosov maslac. Zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava najbolja je alternativa umjesto krema za brijanje. Korištenjem kokosovog maslaca poslije brijanja ne nastaju neugodne točkice (upale), štiti kožu od oštećenja i ubrzava regeneraciju. Čak ga je očaralo i kokosovo ulje, jer mu je koža postala glatka i ugodna na dodir.

Ako vam ponestane kokosovog maslaca, možete koristite maslac babassu. Izuzetno hranjiv maslac koji ima sličan učinak kao i kokos, ali se brže upija u kožu.

Na njegovoj polici se sada nalazi više proizvoda i postao je mnogo oprezniji sa sastojcima koji se nalaze u proizvodima koje kupuje. Sada razumije zašto koristimo prirodnu kozmetiku s najboljim sastojcima. Razumije zašto koristimo Aroma Herbal proizvode.

Autor/Photo by: Tjaša Klembas/Aroma Herbal

Share this Post