Tri pogreške kod korištenja kozmetičkih preparata

Tri pogreške kod korištenja kozmetičkih preparata

Sve mi povremeno poželimo uvesti promjene u svakodnevnu rutinu. Tako se često nađemo u situaciji da eksperimentiramo s kozmetičkim preparatima. No, bitno je znati što nikada ne treba raditi.

  1. Pravilo: Ne kombinirajte benzoil peroksid s retinolon

Benzoil peroksid, čest je sastojak u proizvodima protiv akni, on jako isušuje i potiče ljuštenje kože. Retinol je također odličan za liječenje akni. No, kada ih kombinirate koža može postati gruba, hrapava i stanje se može pogoršati. Ako volite oba proizvoda jednostavno koristite benzoil peroksid ujutro, a retinol noću. Ako vam benzoil peroksid previše isušuje kožu pokušajte koristiti salicilnu kiselinu ili prirodne sastojke kao što je hamamelis.

  1. Pravilo: Ne koristite retinol uz kremu za sunčanje

Retinol je prirodni oblik vitamina A. Kada sunčeva svjetlost dođe u kontakt s retinolom čini ga nedjelotvornim. Taj kemijski proces također uništava SP faktor u kremama za sunčanje. Ovom kombinacijom preparata neće se samo poništiti djelovanje retinola, već nećete biti zaštićeni od djelovanja sunčevih zraka. Ako želite koristiti oba preparata retinol upotrijebite navečer, a kremu za sunčanje tijekom dana za potpunu zaštitu.

  1. Pravilo: Ne kombinirajte vitamin C s visokim dozama alfa hidroksilne kiseline

Alfa hidroksilne kiseline ( AHA ) su voćne kiseline i mliječni šećer, tako da imaju jako veliku kiselost. I vitamin C dolazi iz voća i također ima veliku kiselost. Kada ih kombinirate, tijelo dobiva previše kiseline. Velike količine kiseline mogu izazvati iritaciju, crvenilo i suhoću kože. Umjesto toga, koristite vitamin C tijekom dana, a AHA kiseline noću. Vitamin C se također koristi uz kreme za sunčanje jer pojačava zaštitu od UV-A zraka, a osim toga i učvršćuje kožu.

Share this Post