gubitak kose

Tretman gubitka kose mezoterapijom

Da li ste znali da je mezoterapija mezokoktelima i faktorima rasta iz krvne plazme jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana kod gubitka kose u svijetu i kod nas?

Posljednih godina, sve više svjetske populacije, kako muškaraca tako i žena ima problem s prijevremenim gubitkom kose. Tome najviše doprinosi suvremen, ubrzan i stresan način života, bilo da se radi o samoj prorjeđenosti vlasištva ili totalnom gubitku.

Kome je namjenjen mezoterapijski tretman vlasišta ?
Tretman mezoterapije vlasišta je namjenjen svima koji žele da spriječe dalji gubitak kose i potaknu rast nove. Ali ne samo njima. Ovaj tretman namjenjen je i onima koji žele da poboljšaju kvalitetu postojeće kose, tako da se može raditi i u preventivne svrhe.

Koji je uzrok gubitka i opadanja kose?
Jedan od bitnih faktora gubitka i prorjeđenosti kose je genetika, ali veliku ulogu imaju stres, poremećaj rada štitne žlijezde, hormonski disbalans, nedostatak željeza i još mnogi faktori.

Koji dijelovi su najugroženiji gubitkom kose?
Obično su to tjeme i zalisci, ali mogu biti zahvaćene i veće površine, kao što su i dijelovi potiljka.

Kako se izvodi tretman mezoterapije kose?
Tretman se izvodi metodom mezoterapije – mezokoktelima ili plazmom klijenta.

Mezoterapija plazmom klijenta – PRP metoda je vrlo efikasna jer se u sloj kože u kojem se nalazi folikul dlake unosi krvna plazma klijenta  koja je bogata faktorima rasta i matičnim stanicama – što  potiče rast dlake. Stoga se koristi za rast kose kod osoba koji nemaju kosu ili za bolju kvalitetu kose. Provodi se iglicama ili dermapenom.

Mezoterapija mezokoktelima  direktno do folikula dlake unosi preparati koji u sebi imaju hijaluronsku kiselinu i mnoštvo vitamina i minerala, kao što je bakarni tripeptid koji je jedan od najaktivnijih komponenti i prodire duboko do samog folikula dlake. Osim aktivnih tripeptida koktel u sebi sadži ekstrakte placente i matične stanice. Svi ti elemetni su potrebni za rast kose i poboljšanje kvaliteta postojeće, obnavljajući funkciju folikula. Iz tog folikula se potiče rast zdrave, čvrste i pigmentirane dlake. Aktivni tripeptidi su odobreni od FDA (Američki biro za hranu i lijekove). Tako se jača folikul dlake, stimulira njegova funkcija, povećava cirkulacija i potiče rast same dlake, što dovodi do potpune regeneracije i revitalizacije kose. Pored peptida aktivira se i stimulira funkcija keratinocita koji su odgovorni za formiranje i rast nove dlake.

Često se radi još boljih rezultata kombiniraju ove dvije metode mezoterapije kose, s tim što se tretman faktorima rasta i matičnim stanicama provodi jedanput mjesečno, a tretmani mezoterapije koktelima se u početku rade svaki tjedan.

Koliko tretmana mezoterapije kose je potrebno?
Broj tretmana određuje se prema  stanju kose. U odnosu na to da li je u pitanju gubitak kose ili samo poboljšanje kvalitete kose, broj tretmana će biti različit. U početku minimalni broj tretmana je od 4 do 8, što ovisi, kao što smo rekli, od same indikacije. Prva serija tretmana se radi na 7 dana, a kasnije se tretmani prorjeđuju i rade se na dva tjedna, pa i svakih mjesec dana. Kada se postignu zadovoljavajući rezultat preporučuje se da se rezultati održavaju svakih 6 mjeseci do godinu dana.

Za šta se još koristi tretman mezoterapije kose?
Tretman mezoterapije kose bilo da se radi mezokoktelima ili drugom metodom uz korištenje faktora rasta i matičnih ćelija (PRP), preporučuje se osim kao riješenje za ponovni rast kose i nakon transplantacije kose, radi održavanja rezultata

 

Share this Post