zdrave hrane

Top 5 trendova zdrave hrane

Ovo su najbolja wellness predviđanja za nadolazeću godinu.

  1. POČNITE JESTI DORUČAK, RUČAK I VEČERU U ZDJELICAMA

Sve je počelo smoothie zdjelicama za doručak, ali sada se zdjele koriste za serviranje ručka i večere. Postoji mnogo vrsta zdjela, zdjele za žitarice, makro zdjele, suši zdjele …

Ove specijalne posude su odličan način da biste dobili više proteina, žitarica i povrća u savršenim proporcijama.

  1. ALGE

Alge su podvodne biljke, poznate po svojim hranjivim tvarima. Često su sastojak preprata za njegu kože i imaju nevjerojatan potencijal za borbu protiv klimatskih promjena. Također se zovu “čudesna hrana”. Morske alge su među najhranljivije biljkama na planeti, a kako one imaju pristup svim hranjivim sastojcima u moru, one su izuzetno bogat izvor minerala. Alge su bogate biološki aktivnim tvarima koje imaju velike koristi za njegu kože, uključujući zdrav izgled kože, kose, noktiju, itd.

  1. MATCHA ZELENI ČAJ

Matcha je japanski zeleni čaj koji je u obliku praha i može se rastvoriti u toploj vodi ili mlijeku. Osim za piće, matcha zeleni čaj u vidu praha možete dodati i u poslastice. Ovaj zeleni čaj je pun snažnih antioksidansa.

  1. BILJKE PROTIV STRESA

Neke biljke imaju nadnaravne moći koje mogu pomoći da se tijelo adaptira na stres. Ova magična biljka se zove Adaptogenik i poboljšava zdravlje i ljepotu. Ona pomaže vašem tijelu da se prilagodi svojim specifičnim potrebama. Nema hrane koja može to učiniti i ne postoji druga biljka koja radi na taj način. Dakle, ovu godinu počnite korištenjem biljke adaptogenik i sastojaka poput Moringa i Ginseng u vašim sokovima, zdravim namirnicama (uključujući čokoladu), domaćim kozmetičkim proizvodima i još mnogo toga. Kada iskusite njene učinke, nikada nećete prestati s korištenjem ove biljke.

  1. MLIJEKO SA SJEMENKAMA JE NOVA ALTERNATIVA

Nova vrsta mlijeka sada dobiva veću pozornost od hladno cijeđenih sokova. Počnite piti mlijeko sa sjemenkama za bolje zdravlje. Napravite svoje mlijeko ili pokušajte s inovativnim okusima i kombinacijama mlijeka napravljene s indijskim orahom, orasima, čak i pistacijama.

Autor: zenskimagazin.rs

Share this Post