Ja sam točno tamo gdje bih trebao biti

Ja sam točno tamo gdje bih trebao biti

 Pet jednostavnih mantri koje će transformirati vaš cijeli svijet.

Ako razmišljate o našem životu kao o priči iz knjige – riječi koje koristimo mogu se smatrati detaljima koji ispunjavaju stranice.

To bi mogao biti horror, ljubavna priča ili fantazija. Ali sve će ovisiti o riječima koje odaberete za ispunjavanje redaka.

Naše su riječi mantre i ono što ponavljamo dovoljno često počinje oblikovati našu stvarnost, primjer knjige gore može biti metafora, ali bi moglo biti bliže stvarnosti nego što mislite.

Ponavljanje riječi je isto što i bacanje čarolije, a ovdje su 5 vrlo jednostavnih mantri koje mogu transformirati vaš cijeli svijet…

Ne moram se ispričavati zbog toga što sam ovdje

Inspiracija za ovo mi je došla kada sam šetao u parku jednu večer, nisam bio sa psom niti u bilo čijem društvu, ali sam poželio sjesti i meditirati pod stablom. Neki čovjek je šetao sa svojim psom  i pomislio sam da mu moja prisutnost može stvarati nelagodu.

U tom trenutku pojavila se mantra: “Ne moram se ispričavati zbog toga što sam ovdje”.

Društvo nam često može nametnuti osjećaj nelagode u situaciji koja je neizbježna – ako slučajno udarite u nekoga, osjećate se nelagodno ili u slučaju kada nešto kažete u pogrešnom trenutku. To je stvarnost i dok je dobro biti svjestan svojih pogrešaka, ne morate se ispričavati zbog toga što postojite i imate jednako pravo da budete ovdje kao i bilo tko drugi.

Sve je savršeno

Proveo sam neko vrijeme u džungli prošle godine i jedna od stvari koje sam shvatio jest da je sve, bez obzira koliko nesavršeno izgleda, zapravo savršeno. Kiša, sunce, komarci i različita godišnja doba su u savršenoj ravnoteži.

To ne znači da ne postoje nesavršenosti u nama i u svijetu oko nas, nego da tražimo savršenstvo u nesavršenosti i znamo da je sve u svakom trenutku u savršenom redu.

Dovoljan sam

Dovoljni ste, zapravo ste savršeni za vašu svrhu i imate vrlo dobar razlog zašto ste ovdje.

Ponekad je potrebno duboko i iznutra istražiti tu svrhu – ali vi ste savršeno smješteni i opremljeni za rješavanje onoga što treba biti.

Ja sam točno tamo gdje bih trebao biti

Lako se izgubiti u životu, postoji beskonačna količina informacija koje treba obraditi, beskonačna količina prostora za vidjeti i beskonačna količina osjećaja za osjetiti. Lako se izgubiti u svemu tome i ako se to dogodi, vjerojatno biste trebali pogledati malo dublje.

U našim najtamnijim trenucima vidimo samo koliko smo daleko u stanju biti gurnuti bez da budemo slomljeni i u ovom trenutku, upravo ste tamo gdje trebate biti.

Ovaj trenutak će proći

Jedina stvar koja je važna je sadašnji trenutak, a taj trenutak brzo postaje sjećanje – onda se sljedeći trenutak nastavlja u beskonačnoj petlji sadašnjosti, zatim prošlosti.

Trenutak i osjećaji povezani s njim uvijek prolaze – to vrijedi i za mračne trenutke i mnogi često misle na to kada govore ove riječi, ali to vrijedi i za lijepe trenutke.

Ne možete uhvatiti trenutak i ponovno ga ponovno proživjeti, samo stvarate iluziju da to činite i to je mjesto iz kojeg dolazi sva patnja. Želimo se vratiti dobrim vremenima i nikad ne želimo ponovo proći kroz ona loša.

Postoji još mnogo mantri, a najbolje su one koje stvorite za svoju specifičnu situaciju. To su samo 5 mojih mantri koje su mi pomogle kad mi je bilo teško.

Tehnika koju koristim za recitiranje tih mantri je mantranje na budističkim brojanicama. Imaju 108 kuglica i dodirujući svaku kuglicu prstima, ponavljam odabranu mantru. Ovo je savršen početak dana i može se upotrijebiti za suzbijanje negativnih misli.

Autor: atma.hr

Share this Post