tibetanska hormonalna gimnastika

Tibetanska hormonalna gimnastika totalno pomlađuje tijelo – Trebate samo 5 minuta svako jutro!

Ovu gimnastiku prakticiraju mnogi tibetanski monasi, a traje samo 5 minuta. Podržava sve endokrine žlijezde, koje proizvode hormone kao kod 25-30 godišnjaka. Ova gimnastika je vrlo lagana i radimo je u krevetu odmah poslije buđenja. Pogodna je za sve uzraste, a pogotovo za starije osobe.

  1. Trljamo ruke. Trljamo dlanove nekoliko sekundi dok dlanovi ne postanu vrući. I u isto vrijeme provjerite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu. Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.
  2. Palming. Vrele dlanove stavimo na očne jabučice. Pritišćemo 30 puta tempom 1 pritisak u 1 sekundi. Nakon toga zadržite dlanove na jabučicam još 30 sek. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta. U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora okolo. Polako se vid može popraviti, ako budite redoviti i ustrajni. Osim vida može se vratiti prirodna boja kose.
  3. “Pumpamo” uši. Stavimo dlanove na uši i pritišćemo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu boljele, prisutno je kronično oboljenje. I mogu se pojaviti simptomi. Nemojte prekidati, nastavite s pritiskom “nježnije” dok ne prođe bol. Ako ste uporni 6 mjeseci, proći će kronična oboljenja. Također se može poboljšati sluh. Za iscjeljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vrijeme, 1,5 – 2 god.
  4. Zatezanje lica. Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritišćemo kožu lica, masiramo. Također 30 puta. Poslije ove vježbe osjetit ćete priliv krvi u lice i ono se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.
  5. Masaža čela. Desni dlan na čelo, lijevi dlan na desni. Trljati lijevo desno 30-ak puta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.
  6. Masaža glave. Ova vježba djeluje na parijetalni dio glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (lijevi dlan na desni) i letimo nad glavom naprijed-nazad 30 puta, a poslije lijevo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti. Ova vježba normalizira tlak, visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. S vremenom nestanu bolovi u rukama. Ako ranije niste mogli dizati ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.
  7. Masaža štitne žlijezde. Desnu ruku stavimo na štitnu žlijezdu, lijevu ruku na desnu. 30 puta lijevom rukom pravim polusferu od grla do kraja trbuha, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo lijevu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.
  8. Masaža trbuha. Spuštamo ruke na trbuh. Desna dolje, lijeva gore, masiramo trbuh po hodu kazaljke 30 puta. Normalizira se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.
  9. Ruke i noge gore, rotiramo šake u ručnom zglobu i stopala u skočnom zglobu 30 puta, poslije protresemo. Poboljšava se krvotok u kapilarama, čiste se sitni energetski kanali.
  10. Trljamo stopala. Masiramo stopalo o stopalo i rukama svako stopalo. Bolne točke masiramo duže. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sekundi.

(Izvor: https://atma.hr/)

Share this Post