tao candle

Tao Candle masaža kao ‘melem’ vašim emocijama

Tao candle masaža je wellness inovativna tehnika koja kombinira tri osnovna pokreta Tajlandske masaže s nekoliko kapi toplog voska prirodne mirisne svijeće.

Tao Candle masaža se izvodi na stolu za masažu dubokim pritiscima , rastezanjem i glađenjem slijedeći tok energetskih kanala.

Naše je tijelo ogledalo duše

Kada energija slobodno teče kroz meridijane čovjek je zdraviji i dobro se osjeća. Prepreke u protoku energije mogu uzrokovati stres, negativne emocije i loše raspoloženje. Tradicionalne medicine dalekih civilizacija su mnoge bolesti tijela pripisivali negativnim emocijama.

  • Strah može poremetiti protok energije kroz meridijan bubrega i mokraćnog mjehura.
  • Ljutnja može poremetiti protok energije kroz meridijan jetre i žučnog mjehura
  • Pretjerana radost ili euforija može poremetiti protok energije kroz srce i tanko crijevo
  • Briga utječe na protok energije u meridijanima slezene i želuca, a
  • Tuga može poremetiti energetski status u meridijanima pluća i debelog crijeva.

Dugotrajni poremećaj u protoku energije u pojedinom meridijanu utječe na nepravilan rad pojedinog organa što može rezultirati i bolešću organa ili tkiva.

Prve znakove poremećaja u protoku energije kroz pojedini organ pojedinac sjeća kao nelagodu, napetost ili zatezanje u određenom području tijela preko kojeg protječe meridijan.

Tao Candle masaža kao 'melem' vašim emocijama

Mirisni mozak  

Moderna znanost je otkrila da emocije potiču lučenje neurotransmitera koji prema svome djelovanju mogu olakšati ili otežati kako mentalne tako i funkcije svih organa. Naše je tijelo ogledalo duše ili emocije.

Znate li da mirisi prirodnih eteričnih ulja mogu podsvjesno mijenjati negativne u pozitivne emocije, a potom i naše reakcije na stres. Po teoriji Engleske škole aromaterapije i znanstvenim istraživanjima (Linda Buck i Peter Atkins) mirisi rezoniraju s limbičkim dijelom mozga, koji znanost smatra centrom emocija. Stoga su biorezonantno slične mirise razvrstali u tri note: gornju, srednju i donju.

  • U gornjoj noti slično rezoniraju mirisi citrusa i eukaliptusa.
  • U srednjoj noti su mirisi cvijeća i mediteranskog bilja
  • U donjoj noti su mirisi smola, korijena

Kako je čovjek obdaren osjetom njuha u svaki doživljaj je uključeno i sjećanje na miris koji ga je popratio. Ponekad je stoga dovoljno da nas miris koji je popratio stres ili radost vrati u stanje uma i tijela. Otud osjećaj blaženstva kada osjetimo miris kojim je mirisala bašta u kojoj smo sretno rasli, odmarali se  na moru, planini  ili osjećaj straha i napetosti kada osjetimo miris uz koji smo bolovali, tugovali ili bili u konfliktu s bližnjima, na poslu.

Tao candle masaža je wellness masaža

Terapeut koji provodi Tao Candle masažu može potaknuti svojim pitanjima i izabranim pokretima masaže upravo sjećanja i trajnu promjenu reakcije tijela na stres.

Cilj je uvijek potaknuti pozitivne emocije – stoga će na samom početku ove masaže terapeut  pitati klijenta „gdje osjeća stres u tijelu“ a potom i „koji ga mirisi opuštaju“, navodeći mu mirise svijeća po mirisnim notama.

Otkrivanje je ključ promjene. 

Naime nesvjesni obrasci ponašanja na stres su uvijek posljedica duboko ukorijenjenih emocija. U žurbi svakodnevnog života svjesno zaboravljamo koji je miris popratio našu radost ili negativnu reakciju na stres. S druge strane sve što jednom doživimo u dubokom dijelu našeg uma ostaje zapisano i utječe  na naše ponašanje.

Kada uz pomoć postavljenih pitanja osoba otkrije koji miris ga opušta, terapeut će upravo po izabranom mirisu koristiti mirisnu svijeću čiji će topli vosak pomiješan s eteričnim uljima koristiti pri masaži.

Zato je Tao Candle masaža – wellness masaža jer nas može voditi putem koji se lakše ide prema boljem zdravlju i dobrom raspoloženju.

Share this Post