umijece zivljenja

Tajne koje otkrivaju umijeće življenja

Zamislite da ste određeno vrijeme u skladnom odnosu sa svojim životom. Ne razumijete više riječi kao što su „borba“ ili „problem“. Vaš život teče lako i činite stvari koje morate bez imalo napora.

Ne proživljavate valove burnih emocija ili konstantnih promjena u životu. Osjećate mir koji stalno nosite u sebi. Budite se svako jutro motivirani znajući da ćete učiniti nešto što je u skladu s vašom svrhom života. Postigli ste visoki stupanj umijeća življenja.

VISOK STUPANJ SVJESNOSTI

Ljudi na razne načine pokušavaju ostvariti to umijeće življenja. Postoje mnoge knjige o osobnom razvoju, duhovnosti ili filozofiji, te radionice ili seminari koji pomažu poboljšati određeno područje života kao što je motivacija, samodisciplina, formiranje navika, suočavanje sa stresom i emocijama.

Naučiti biti zahvalan čini još jednu nevjerojatnu stvar, otvara vaše srce da bude milosrdno omogućujući vam da opraštate sebi i drugima.

WU- WEI

Kada se sažmu osnove svih višegodišnjih filozofija, mudrosti i duhovne prakse dolazi se do saznanja da sve ima sličan uzorak, a osnova savladavanja umijeća življenja je kroz ne- djelovanje. To je nešto što se kod populacije iz zapadnih zemalja teško shvaća jer u svojoj kulturi imaju ukorijenjena vjerovanja kao što su „težak posao se nagrađuje“ ili „sjedenjem ništa nećete postići“. Taoistički pojam „Wu Wei“ ili „djelovanje kroz ne-djelovanje“ ima vrlo malo korelacija s našim akcijski orijentiranim modernim društvom.

Ipak, postoje tri jednostavna ne-djelovanja na kojima je izgrađeno umijeće življenja i to su jedine stvari koje su potrebne jer sve ostalo proizlazi iz njih. Ta ne-djelovanja su: povjerenje, zahvalnost i samo postojanje, prenosi http://themindunleashed.org/.

GOSPODAR VLASTITOG ŽIVOTA

To su jedine tri stvari koje su vam potrebne za mirno i svrhovito življenje, da budete u središtu moći kad sve ostalo izgleda kao da će se preokrenuti naglavačke. Jedine stvari potrebne za biti gospodar vlastitog života.

ENERGIJA KROZ ZAHVALNOST

Bez obzira koliko vam se jadno vaš život činio s vremena na vrijeme, ako zastanete na trenutak i prisjetite se i zahvalite za one stvari koje vas čine sretnima, zaprepastit ćete se koliko ih ima. Biti zahvalan daje energiju za pozitivne stvari i priprema vas za dalje. Naučiti biti zahvalan čini još jednu nevjerojatnu stvar, otvara vaše srce da bude milosrdno omogućujući vam da opraštate sebi i drugima.

Dopustite da sve ide svojim tokom bez obzira da li to ispunjava vaša očekivanja. Dajte vremena ljudima i događajima da budu što jesu bez prethodne osude, čak i kada oni ne odražavaju vaše poimanje onoga što je u redu.

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima