TAJLANDSKA MASAŽA – „LIJEK“ ZA DUŠU I TIJELO

TAJLANDSKA MASAŽA – „LIJEK“ ZA DUŠU I TIJELO

Osjetite čudotvornu moć jedne od najstarijih masaža na svijetu te opustite u potpunosti svoj um i tijelo.

Thai ili Tajlandska masaža nastala je u Indiji prije više od 2500 godina, a njen je začetnik  liječnik Jivaka Kumar Bhaccha, na Tajlandu poznat i kao Shivago Komarpaj  te kako neki govore prijatelj i liječnik samog Budhe.

Radi se o masaži koja istovremeno opušta i daje energiju. Temelji se na deset najvažnijih energetskih kanala kojima teče životna energija, a oni se nalaze oko dva prsta ispod površine kože i prožimaju cijelo tijelo. Tradicionalna tajlandska masaža razvijena je s ciljem da otkloni sve energetske blokade te je zbog toga bitno da su ti isti kanali prohodni.

Masaža se vrši na podu ili madracu tako da terapeut vlastitim nogama, koljenima, rukama i stopalima „manipulira“ tijelom klijenta/pacijenta i dovodi ga do raznih položaja. Često se opisuje kao spoj shiatsua, pasivne yoge i istezanja.

Sadrži elemente refleksologije, akupresure i blage kiropraktike. Uobičajeno trajanje tretmana je između 60 i 120 min. Duže trajanje osigurava veći učinak.

Nakon masaže klijent osjeća energetsku usklađenost, fleksibilnije tijelo i mirniji um. Jedna od namjera Thai masaže je i poticanje moći samoiscjeljenja.

Prednosti tajlandske masaže su brojne. Osim što otklanja psihički i fizički stres ovom se masažom opušta tijelo i ublažavaju tegobe s mišićima uzrokovane povećanim fizičkim naporima.

Pozitivno utječe i na kronične bolove, balansira rad cijelog tijela te pomaže u borbi protiv celulita.

Zadnji mjesec u godini, mnogima i omiljeni, mjesec je darivanja, veselja i obiteljskih blagdana no isto tako i mjesec ubrzanog tempa, euforije, kupnje, nervoze i stresa. Upravo iz tih razloga iz Laurane spa medical wellness centra odlučili su mjesec prosinac posvetiti upravo ovoj jedinstvenoj  masaži te tako svim zainteresiranima omogućiti da isprobaju i osjete čari Tajlanda u Lovranu.

Monika Kožul, certificirani maser tradicionalne tajlandske masaže, potrudit će se da Vam pruži vrhunsko zadovoljstvo opuštanja.

Vrijeme je da za sebe učinite nešto korisno, ugodno i prije svega zdravo te dočekate blagdane u punom sjaju jer nema većeg poklona od zdravlja i većeg bogatstva od zadovoljstva.

 Počastite se ovom posebnom masažom i opušteni zaključite 2017.godinu.

 

Autor: wellness.hr

Share this Post