vinocom

Sutra kreće Zagreb VINOcom 2016

Jedanaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se 25 i 26. studenog 2016. godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Festival će biti otvoren 25. studenoga (petak) u 11 sati, i bit otvoren od 11 do 18 sati.

KULTURA STOLA, VINA I HRANE

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

VIŠE OD 300 IZLAGAČA

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. Festival kao i svake godine ima humanitarnu značajku u suradnju sa udrugom Renato, a to je prikupljanje donacija za UZV preglede srca uz kuhare bez granica.

Radionice smo podigli na najvišu razinu, a to su najpoznatije svjetske vinarije iz Burgundije je radionica Domaine de la Romanee Conti i iz Bordeauxa Chateau Margaux.

Više informacija o radionicama, akcijama na www.vino.com.hr

Autor: gastro.hr

Share this Post