Spa relax u vlastitom domu

Spa relax u vlastitom domu

Istražite opuštajuću moć ugodnih kupki u vlastitom domu. Zimsko razdoblje idealno je vrijeme da uronite u toplu mirisnu kupku, opustite se barem nakratko i napravite nešto dobro za sebe.

Ideja da se opustite u toploj kupki vjerojatno je jedna od boljih ideja za opuštanje i zasluženu relaksaciju poslije posla i svih ostalih obaveza koje ste imali. Ako mislite da vam za to treba puno vremena, griješite. Namakanje ne treba trajati dulje od 20 – 30 min, a za samu pripremu kade, tj. kupke zaista ne treba više od 10 min. Voda ne bi smjela biti toplija od 34 °C. Dakle, sve što trebate učiniti je da iz sebe izvučete dozu energije i odlučnosti i konačno odvojite neko vrijeme za sebe. To i nije tako teško, zar ne?

Bez obzira na to radi li se o nekoj posebnoj kupki s esencijalnim uljima ili tek običnoj toploj vodi koja također može biti savršeno ugodna, vaša oaza mira rezervirana je samo za vas i vaše tijelo.

Svi volimo opuštajuće kupke i predivan osjećaj koje pružaju. Vjerojatno često slušamo i čitamo o prednostima namakanja, ali sami se rijetko za njih odlučujemo. Ako ipak više volite tuširanje, preporuka je da se tuširanje provodi naizmjenično s toplom i hladnom vodom dok se tijelo nakon tuširanja treba obavezno namazati odgovarajućim losionom za tijelo ili mlijekom. Ovo je zapravo nepisano pravilo koje bi trebalo primjenjivati nakon svakog kupanja. Ako često zaranjate u kupku, koža će, ovisno o tome koje dodatke koristite za kupku, trebati više njege. Ako radite kupku s uljima, vodite računa o tome da se voda i ulje spoje jer će u protivnom ulja ostati plutati na površini čime će efekt kupke biti umanjen. Rješenje se krije u emulgatorima pa uljima za kupku treba dodati malo soli (otprilike šaku soli), 1 dl vrhnja, 1 dl octa i žlicu meda, što zajedno izmiješate i ulijete u kadu.

Jedno je sigurno – velike kade pravi su mamac za kupku. Senzualnost, opuštenost, romantičnost i mir lako ćemo pronaći u trenucima koji su rezervirani samo za nas. Ulje ylang-ylanga ima divan miris i zapravo je idealno za zimska opuštanja, no zbog intenzivnog mirisa kojeg se brzo možete zasititi, možete ga pomiješajti s uljem lavande ili čak bergamota. Kupka će dobiti jednu sasvim drugačiju notu u kojoj ćete potpuno uživati. Svježe ružine latice koje možete zamotati u gazu i objesiti ispod mlaza vode kako bi se ružin miris proširio kupaonicom, a u kadu ubacite nekoliko latica kako bi doživljaj bio potpun. Ova je kupka izrazito senzualna i snažna.

Idealna večernja kupka prije spavanja može biti od lavande ili kamilice. Također, za odmor očiju na kapke možete staviti komprese koje su natopljene u čaj od lavande. Prigušite svjetlo i maksimalno se opustite. Dišite punim plućima kako bi osjetili snagu pluća i opuštanje. To radite neko vrijeme, zatim se prepustite snazi vode i njezinog opuštajućeg ritma.

Izvor: mojaKUPAONICA

Share this Post