prosirene vene

Smanjite proširene pore prirodno

Znate li da u svojoj kuhinji  imate sastojke koji mogu pomoći u sužavanju proširenih pora i to na prirodan način, bez štetnih sastojaka komercijalne kozmetike. Proširene pore su estetski problem koji želimo prikriti. One prate masni tip kože. Mogu  biti posljedica genetskog naslijeđa ali i prekomjernog isušivanja kože nastalog prekomjernim sunčanjem ili nepravilnom njegom kože. 

Ne postoji ni jedno sredstvo koje može trajno ukloniti proširene pore, ali ih se može prikriti i to prirodnim proizvodima. Isprobajte prirodne recepte za prikrivanje proširenih pora.

MASIRAJTE PROŠIRENE PORE LEDOM

Masirajući površinu kože ledom otklanjaju se mrtve stanice i stišću sitni mišići, pa tako i pore.  Uzmite kockicu leda i masirajte oko pola minute.

NAPRAVITE ADSTRIGENTNI TONIK ILI MASKU OD LJEKOVITOG BILJA

  • Arnika je biljka koja, skuplja proširene pore i djeluje antiseptično. Namočite svježu ili osušenu bilju preko noći u destiliranu vodu i drugi dan koristite kao tonik. Masku od arnike možete napraviti tako da sameljete sušenu arniku i s malo meda ili istučenog bjelanjka naneste na kožu sa proširenim porama. Ostavite da djeluje 20 min. Masku uklonite hladnom vodom .

Tinkturu od arnike nanosite štapićem za uši na proširene pore. Možete je napraviti tako da 5 g. suhih cvjetova arnike potopite u staklenku sa 100 g -70% alkohola. Nakon 4 tjedna stajanja na kućnoj temeperaturi – tinkura je spremna za upotrebu.

  • Zelena glina je bogata mineralima i na kožu djeluje tako što otklanja višak nečistoća i produkata metabolizma i skuplja proširene pore. Masku od gline za proširene pore možete pripremiti tako što dvije žlice gline pomješate sa dvije žlice hladne vode, nanesete na lice i ostavite da se potpuno osuši.
  • Kopriva je biljka koja sadrži niz biološki aktivnih tvari koje djeluju kao adstrigensi (skupljaju pore) i antiseptici. U kozmetologiji se najčešće zbog svojih osobina koristi u preparatima za jačanje korijena kose i za otklanjanje peruti. Da biste je iskoristili za skupljanje proširenih pora, najbolje je od osušenih listova koprive pripremiti jaki čaj koji ćete nanijeti na kožu kao oblogu.
  • Čaj od kadulje prisutan je u svakom domaćinstvu, a malo je poznato da se može koristiti i za skupljanje proširenih pora. Listovi ove aromatične biljke koriste se za pripremanje različitih preparata koji deluju adstrigentno i antiseptično. Za skupljanje proširenih pora možete koristiti kadulju u obliku obloga od čaja, ili za pripremu maski ili tonika.
  • Bjelanjak se sastoji od vode i bjelančevina. Kad se nanese na kožu formira se film koji zateže kožu i skuplja proširene pore. Masku od bjelanjka pripremite tako da istučete jedan bjelanjak. Nanesite na lice sa četkicom i ostavite da djeluje dok se potpuno ne osuši. Maska će s površine kože ukloniti višak masnoće, a prošiene pore će se skupiti.

Autor: wellness.hr

Share this Post