jedna od 7 cakri blokirana

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti 6. dio?

Svaka od 7 čakri odgovorna je za neki aspekt života. Izravno su povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima.

Duž linije kralježnice, počevši od njene baze pa do vrha glave smješteno je sedam čakri – korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra. Pojednostavljeno, čakre možete zamisliti kao kotače energije koji se brzo okreću.

ŠESTA – ČAKRA OBRVA ILI TREĆE OKO

Smještena je između obrva, tek malo iznad njih. Ona je naš unutrašnji kompas i zvijezda vodilja koja tumači prošlost, sadašnjost i budućnost. Omogućava nam da koristimo svoju intuiciju, maštu, mudrost i znanje te da donesemo odluke. Dekodira simbole iz snova koji donose poruke iz podsvijesti. Fenomen „Deja vu“ proizvodi energija trećeg oka čija je boja indigo- boja mudrosti, znanja i mistike. Oni kod kojih treće oko nije blokirano intuitivni su, idealisti, mudri, neustrašivi i praktični te znaju odabrati pravi put.

SIMPTOMI AKO VAM JE ŠESTA ČAKRA BLOKIRANA

Ako se mučite s donošenjem odluka i zanemarujete instinkte ne vidite smjer ni svrhu života, tada je vaše treće oko blokirano. Kao posljedica mogu se javiti problemi kao što su disleksija, gluhoća, nesanica, tenzijske glavobolje i migrene, iscrpljenost i frustriranost te smetnje vida (kratkovidnosti i dalekovidnosti) problemi s hipofizom ili sinusima.

Najbolji način da ju odblokirate je vođenje dnevnika snova. Čim se probudite zapišite ključne slike iz snova te razmislite koga ili što one predstavljaju. Vježbajte jogu – poze s pretklonom prema naprijed. Poradite na vjeri u sebe i vlastitu intuiciju. Deblokirajte trećeg oko vizualizacijom. Zažmirite i zamislite da radite nešto što volite.

RASPLAMSAJTE MAŠTU

Oslobodite divlju maštu i gledajte sebe kao na filmskom platnu. Što više rasplamsate maštu to će više energije strujati šestom čakrom te će ona bolje funkcionirati preplavljujući vas intuicijom i inspirativnim idejama što će vam pomoći da donesete odluke. Meditirajte uz kamen indigo boje – sodalit, safir ili lapis. Jedite tamno voće – grožđe i borovnice te tamnu čokoladu.

SEDMA – KRUNSKA ČAKRA

Smještena je na vrhu glave, tik iza tjemena. Povezana je s epifizom. Osim što je središte za proizvodnju hormona sreće serotonina, vjeruje se da je epifiza i sjedište duše u tijelu. Krunska čakra, čija je boja ljubičasta, središte je duhovnosti i vjere. Omogućava otvaranje neiskorištenih izvora mudrosti, znanja i osobne moći. Onaj čija je krunska čakra otvorena kreativan je, jak, inspirativan vođa, vizionar i humanist.

NEMOJTE ZANEMARITI SVOJU DUHOVNU STRANU

Ako zapostavimo svoju duhovnu stranu, ova se čakra može blokirati. Posljedica su egzistencijalne i duhovne krize koje se manifestiraju kao osjećaj usamljenosti, izolacije, beznađa i očaja. Svoju gorčinu i frustracije osoba usmjerava izravno prema sebi ali i prema drugima ponašajući se sebično.

POSLJEDICE BLOKIRANE KRUNSKE ČAKRE

Posljedice mogu biti psihički poremećaji kao što su depresija i zbunjenost, problemi poput epilepsije, Alzheimerove bolesti, multiple skleroze , demencije, Parkinsonove bolesti i moždanog udara. Može doći i do teških mentalnih poremećaja poput shizofrenije.

VJEŽBAJTE I MEDITIRAJTE

Da biste odblokirali krunsku čakru trčite, radite kardio vježbe i jogu te meditirajte uz ljubičasti kamen ili kamen jasne boje kao što je dijamant, selenit, čisti kvarc ili ljubičasti ametist. Budite nesebični i zahvalni. Ova čakra predstavlja duhovnu vezu s okruženjem te se ne liječi se namirnicama, no pomoći će vam udisanje čistog i svježeg zraka te sunce. Meditacija na otvorenom najbolji je način da se stimulira epifiza i otvori krunska čakra.

Autor: 24sata/wellness.hr

Share this Post