jedna od 7 cakri blokirana

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti 5. dio?

Svaka od 7 čakri odgovorna je za neki aspekt života. Izravno su povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima.

Duž linije kralježnice, počevši od njene baze pa do vrha glave smješteno je sedam čakri – korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra. Pojednostavljeno, čakre možete zamisliti kao kotače energije koji se brzo okreću.

ČETVRTA – SRČANA ČAKRA

Smještena je iza srca. Energija smaragdno zelene boje koju proizvodi srčana čakra omogućava nam da imamo smislenu ljubavnu vezu te da budemo empatični, suosjećajni, strastveni i da znamo oprostiti te dati i primiti ljubav.

Kada nije otvorena i uravnotežena posljedice mogu biti bolesti srca i pluća, poremećaji u radu imunološkog sustava, alergije i astma, visok krvni tlak i rak dojke. Osobe kod kojih je srčana čakra blokirana emocionalno su hladne, nedostaje im životna radost i unutrašnji mir, ruše mostove, ne opraštaju i misle da ne mogu pronaći ljubav.

SIMPTOMI

Ljubomora, bijes, zbunjenost, ogorčenost, ljutnja, strah i sumnja u sebe simptomi su zatvorene srčane čakre. Ljubav koju žele dati ne može izaći, a ona koju žele primiti ne može ući te se javljaju problemi u vezi, nevjera i nerijetko rastava braka.

KAKO URAVNOTEŽITI SRČANU ČAKRU

Srčanu čakru liječi ljubav i samo ljubav – prema ljudima, životinjama i biljkama. Otvaranje srca prema drugima najbolja je iscjeljujuća vježba. Oprostite i rješite se osjećaja krivnje i kajanja. Pomoći će i joga te boravak u prirodi, volontiranje i omiljeni hobi. Meditacijom uz zeleni ili ružičasti kristal poput roza kvarca, turmalina, žada ili smaragda podignite razinu samokontrole. Jedite zelenu hranu – lisnato zeleno povrće i špinat, te pijte zeleni čaj.

PETA – GRLENA ČAKRA

Nalazi se u stražnjem dijelu grla te omogućava da jasno i glasno izrazimo svoje misli, osjećaje I ideje. Ona simbolizira sve oblike ljudske kreativnosti i umjetničkog izražavanja. Kad je grlena čakra otvorena, kreativni smo te se izražavamo iskreno, jasno, precizno, sažeto i bez straha te lako apsorbiramo ideje drugih.

SIMPTOMI

Kada je blokirana i neuravnotežena javljaju se problemi kao što su laringitis, grlobolja, bronhitis, astma, angina, problemi sa štitnjačom, sa sluhom, upale uha te problemi sa zubima, desnima i usnom šupljinom. Osjećamo umor, tjeskobu, nedostatak kreativnosti i samopouzdanja te imamo problema s komunikacijom i izražavanjem osjećaja jer ne možemo naći prave riječi u pravo vrijeme.

NAJDJELOTVORNIJI LIJEK

Liječe ju vježbe, a najdjelotvornija je „svijeća“, kada ležeći na leđima podignite noge i ostanite oslonjeni samo na ramena. Čakru odblokirajte glasnim pjevanjem pod tušem ili u automobilu kako biste upoznali svoj glas. Ojačajte samopouzdanje te naučite proaktivno izraziti svoje mišljenje.

Čakru ćete otvoriti i kreativnim izražavanjem, primjerice pisanjem. Meditirajte uz kamen tamno plave boje – sugilit, plavi ahat ili plavi safir, udišući kroz nos i izdišući kroz usta. Jedite voće svih vrsta te pijte sokove i biljne čajeve.

Autor: 24sata/wellness.hr

Share this Post