jedna od 7 cakri blokirana

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti 4. dio?

Svaka od 7 čakri odgovorna je za neki aspekt života. Izravno su povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima.

Duž linije kralježnice, počevši od njene baze pa do vrha glave smješteno je sedam čakri – korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra. Pojednostavljeno, čakre možete zamisliti kao kotače energije koji se brzo okreću.

TREĆA – ČAKRA SOLARNOG PLEKSUSA

Smještena je u visini gornjeg dijela trbuha, ispod rebara. Ona je središte energije koje je povezano s egom, samopoštovanjem i samopouzdanjem. Izvor je osobne snage, sposobnosti da savladamo svoje misli i osjećaje te prevladamo strahove. Omogućava vam da ustrajete ne skrećući s pravog puta. Njena energija je jarko žute boje. Ono kod kojih je ova čakra otvorena, ne hvale se postignutim već njihova djela govore za njih. Uporni su, zadovoljni sobom, smireni i sretni, ali ne i nadmeni.Porazi i neuspjesi ih ne slamaju.

Kada je bokirana i neuravnotežena javljaju se probavni s probavnim sustavom, čirevi i bolesti jetara te dijabetes. Osoba teško kontrolira emocije, razočarana je i frustrirana, ima kratak fitilj i lako plane te ima nisko samopouzdanje i samopoštovanje i sebe vidi kao žrtvu. Sramežljiva je, osjetljiva i rijetko ima ulogu vođe. Mislite da se njihove ideje ignorira ili nedovoljno cijenjeni, zbog čega mogu postati bahati i arogantni i hvalisavi, što u konačnici završava depresijom.

KAKO LIJEČITI BLOKIRANU ČAKRU SOLARNOG PLEKSUSA

Blokirana se čakra liječi prevladavanjem sramežljivosti i jačanjem samopouzdanja. Potrudite se da se vaš glas čuje i slobodno se izražavajte te se hrabro se suočite s novim izazovima. Odblokirajte čakru smijanjem, pravilnim držanjem tijela, jogom (poza broda), plesom u kojem gibate bokove. Promijenite stil odjevanja, hodajte uspravno i bržim odlučnim koracima, vodite računa oprehrani gledajte sugovornika u oči.

Promijenite dnevnu rutinu i izađite iz svoj sigurne zone udobnosti.Da biste povećali samokontrolu i prevladali strahove, meditirajte uz žuti kamen – kalcit, topaz ili citrin. Jedite žutu hranu – kukuruz, banane, žitarice i vlakna, te pijte čajevi od metvice i od kamilice.

Autor: 24sata/wellness.hr

Share this Post