jedna od 7 cakri blokirana

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti 3. dio?

Svaka od 7 čakri odgovorna je za neki aspekt života. Izravno su povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima.

Duž linije kralježnice, počevši od njene baze pa do vrha glave smješteno je sedam čakri – korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra. Pojednostavljeno, čakre možete zamisliti kao kotače energije koji se brzo okreću.

DRUGA – SAKRALNA ČAKRA

Smještena je u donjem dijelu trbuha, oko 5 cm ispod pupka. Njena energija je jarko narančaste boje koja simbolizira unutrašnji plamen, uspjeh i pozitivne emocije. Ona je naš emocionalni pokretač i centar užitaka te omogućava da osjetimo fizičko i emocionalno i zadovoljstvo, te uživamo u hrani i seksu.

Ako je otvorena usmjerava vas ka stvarima koje vam pružaju užitak i udaljava od onih koje vam nanose bol i patnju. Oni koji imaju jaku sakralnu čakru sretni su, zdravi, ispunjeni, energični, samouvjereni i društveni te imaju visoko samopoštovanje i otvoreni su za nove ljude i iskustva.

BLOKADA SAKRALNE ČAKRE

Emocionalni, financijski i zdravstveni problemi mogu uzrokovati blokadu sakralne čakre. Posljedica su problema s plodnošću, ginekološki problemi, bubrežni poremećaji te bol u donjem dijelu leđa. Osoba ima nisko samopoštovanje i samopouzdanje te poljuljan osjećaj seksualnosti, te se ponaša hladno tražeći zadovoljstvo u materijalnom. Gubi kontrolu nad emocijama te reagira dramatično i iracionalno.

Posljedice mogu biti tjeskoba, depresija, destruktivno ponašanje i ovisnost o opijatima. Mogu se pojaviti i fizički poremećaji, kao što su sindrom iritabilnog crijeva, problemi s plodnošću, bubrežni kamenci. Raka jajnika u žena ili testisa u muškaraca česti su kod onih s blokiranom sakralnom čakrom.

KAKO URAVNOTEŽITI SAKRALNU ČAKRU

Da biste ju vratili u ravnotežu radite vježbe potiskivanja karlice te prakticirajte jogu i meditaciju uz narančasti ili žuti kristal – kalcit, jantar ili citrin. Razvijajte urođene talente, radite ono što vas čini sretnima te smanjite aktivnosti koje ne volite. Pisanje dnevnika je učinkovit trik za uravnoteženje sakralne čakre, jer ćete nakon uvida u nerazumno ponašanje lakše uspostavite kontrolu nad emocijama. Jedite narančastu hranu – mrkvu, mandarine i naranče te orašaste plodove.

Autor: 24sata.hr/wellness.hr

 

Share this Post