jedna od 7 cakri blokirana

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti 2. dio?

Svaka od 7 čakri odgovorna je za neki aspekt života. Izravno su povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima.

Duž linije kralježnice, počevši od njene baze pa do vrha glave smješteno je sedam čakri – korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra. Pojednostavljeno, čakre možete zamisliti kao kotače energije koji se brzo okreću.

PRVA – KORIJENSKA ČAKRA JE UZEMLJENJE

Kao što i ime kaže, korijenska čakra je temelj. Nalazi se na dnu kralježnice.Ona nas ukorjenjuje te nam omogućava da rastemo, razvijamo se i cvjetamo. Kada je otvorena iz nje proizlaze vitalnost, hrabrost, samopouzdanje, snaga volje i pionirski duh te potreba za sigurnošću, financijskom stabilnošću i skladnom vezom. Zrači dubokom skarletno-crvenom bojom koja nas povezuje sa zemljom.

Energija korijenske čakre kanalizira se kroz nadbubrežnu žlijezdu. Kada je ova čakra otvorena uspješni ste, imate kvalitetnu vezu sa sobom i okolinom te osjećate duboku povezanost sa zemljom i njenim stanovnicima.

Ako ste pak u stalnoj borbi za opstanak te ste pod stalnim ste financijskim pritiskom vaša se korijenska čakra može blokirati. Stres djeluje na nadbubrežnu žlijezdu, a posljedice su debljanje, depresija, niska razina energije i nisko samopoštovanje.

Kada korijenska čakra nije uravnotežena ili je blokirana pojavljuju se problemi kao što je bol u donjem dijelu leđa, hemoroidi, problemi s prekomjernom težinom, strahovi i razne vrste ovisnosti. Oni kod kojih je ova čakra blokirana stalno su suočeni s besparicom, problemima u ljubavnim vezama, depresijom i lošim odnosima u obitelji.

Nedostaje im hrabrosti i samopouzdanja te h muči osjećaj krivnje, beznađa, preopterećenosti i ljutnje. Fizički problemi koji su posljedica blokiranosti prve čakre su zamor nadbubrežne žlijezde, Crohnova bolest i rak.

LIJEČENJE KORIJENSKE ČAKRE ZAPOČINJE POVEZIVANJEM SA ZEMLJOM

Izađite u prirodu, uživajte na suncu i svježem zraku. Fizički poslovi na otvorenom pokrenut će protok energije kroz prvu čakru. Aktivnosti koje će vam pomoći otvoriti korijensku čakru su ples, joga (posebno poza „most“), trčanje, šetnja, vrtlarenje, planinarenje i timski sportovi poput nogometa. Umornoj nadbubrežnoj žlijezdi pomoći će opuštanje, izbjegavanje kofeinskih napitaka i meditacija iuz koju možete koristiti bilo koji crveni ili crni kristal – granat, Obsidian, rubin ili hematit.

Jedite crvenu hranu iz zemlje, kao što su repa, slatki krumpir, mrkva i drugo korjenasto povrće te životinjske proteine – crveno meso i jaja.. Začinite hranu crvenim začinima – crvenom paprikom, čilijem u prahu i dodajte Tabacso umak. Da biste otvorili korijensku čakru cijenite svijet oko sebe, povežite se s okolinom i u svemu pronađite nešto lijepo.

Autor: 24sata.hr/wellness.hr

Share this Post