Ako se osjećate bezvrijedno, pročitajte ovu priču o novčanici od 20 dolara!

Ako se osjećate bezvrijedno, pročitajte ovu priču o novčanici od 20 dolara!

Mnogo puta u našem životu bivamo zgaženi, zgužvani, padnemo na zemlju u prljavštinu zbog odluka koje donosimo i okolnosti koje se nađu na našim životnim putevima, osjećamo se kao da smo bezvrijedni, ali bez obzira što se dogodilo ili što će se dogoditi, nikada nećete izgubiti svoju vrijednost.

Poznati govornik započeo je svoj seminar tako što je podigao novčanicu u iznosu od 20 dolara. U sobi od 200 ljudi, upitao je: “Tko bi želio ovu novčanicu od 20 dolara?”

Ruke su se počele dizati. Zatim je govornik nadodao: “Dat ću nekome od vas ovu novčanicu, ali dozvolite mi da prvo nešto učinim”, zgužvao je novčanicu.

Potom je upitao: “Tko i dalje želi ovu novčanicu?” Ipak, ruke su i dalje bile gore u zraku. “Pa”, nastavio je: “Što ako učinim ovo?” I spustio je novčanicu na pod i zgazio ju cipelom. Podigao je novčanicu s poda, sada zgužvanu i prljavu. “Ima li netko da i dalje želi ovu novčanicu?” Ipak, ruke su se podigle.

“Prijatelji moji, svi ste sada naučili vrlo vrijednu lekciju. I bez obzira na to što sam učinio s novcem, vi ste ga i dalje željeli, jer to nije smanjilo njegovu vrijednost. Još je vrijedilo 20 dolara. Mnogo puta u našem životu, bivamo zgaženi, zgužvani, padnemo na zemlju u prljavštinu zbog odluka koje donosimo i okolnosti koje se nađu na našim životnim putevima, osjećamo se kao da smo bezvrijedni, ali bez obzira što se dogodilo ili što će se dogoditi, nikada nećete izgubiti svoju vrijednost. Vi ste posebni – i to nemojte nikada zaboraviti!

Izvor: zdravakrava.24sata

Share this Post