sretna veza

Savjeti za sretnu vezu

Imati uspješnu vezu ponekad može biti jako težak zadatak. Nijedna veza nije savršena, i uvijek možete doći do određenih nesuglasica i problema.

Iako nijedna veza nije ista, opet postoji univerzalni recept kako poboljšati vašu vezu.

ISKRENOST
Prva i vjerojatno najbitnija stvar kod svake veze je iskrenost.
Uvijek i u svakom trenutku morate biti iskreni prema partneru. Ukoliko imate međusobno povjerenje, puno lakše ćete ići kroz život. Nemojte lagati čak ni u malim sitnicama koje su beznačajne. Ukoliko vas partner uhvati i u najmanjoj laži, nikad vam više neće potpuno moći vjerovati. Ako se bojite da je ponekad istina previše brutalna, recite je na najblaži način, ali je nemojte prikriti.

POŠTENJE
Nemojte varati partnera. Iako se prevara teško može dogoditi u sretnoj vezi, potrudite se da dijelite vaše osjećaje s vašim partnerom.

KOMUNIKACIJA 
Jako često komunicirajte. Komunikacija je druga po redu najbitnija stvar koja je potrebna za kvalitetnu vezu. Iako ćete ponekad imati potrebu podignuti glas i na taj način izraziti nezadovoljstvo, pokušajte sve riješiti na smiren način. Zadržavanjem osjećaja i nezadovoljstva u sebi možete privremeno izbjeći svađu, ali će se u budućnosti pretvoriti u veliki problem.

Nemojte nikad biti previše ponosni da priznate pogrešku.

PRIHVAĆANJE
Parovi ne moraju dijeliti mišljenja baš u svemu. Ono oko čega se moraju slagati su novac, djeca, ljubav i osjećaji. Ako nemate ista mišljenja o politici, religiji ili sličnim teškim temama, nemojte partnera uvjeravati da ste vi u pravu.

Nemojte pokušavati partnera potpuno promijeniti. Ovo se posebno odnosi na mladi brak. Ako ste dugo u vezi, znači da ste prihvatili mane svog partnera, i pokušavanje promjene neće nikoga usrećiti. Na vama je da na vrijeme odredite da li su te mane dovoljne za prekid, prenosi www.pitaj.osvojito.com. Ako se odlučite da je ljubav ipak jača, nemojte o tim manama kasnije prigovarati. Isto vrijedi i za različita mišljenja.

VOLJA I KREATIVNOST
Nemojte da vam veza uđe u rutinu. Rutina je nešto što najviše može uništiti vezu i brak.
Bez obzira koliko posla vi imali, uvijek se može pronaći vrijeme samo za vas dvoje. S vremena na vrijeme otiđite na neko novo mjesto ili radite totalno nove stvari. Otputujte negdje za vikend ili otiđite u hotelsku sobu. Nemojte izgubiti lijepe geste kojim ste partneru prije pokazivali da ga volite.
S vremena na vrijeme ga iznenadite nečim.

PRAVEDNOST
I zadnja stvar, nemojte nikad biti previše ponosni da priznate pogrešku.

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima