obiteljski fitness

Savjeti za obiteljski fitness

Koliko je važno vježbati ne moramo ni pričati. Zato, pokrenite sebe i obitelj i uživajte u zajedničkim aktivnostima vodeći zdraviji i zadovoljniji život.

PRONAĐITE PRAVI SPORT ZA VAŠE DIJETE

Ako se vaše dijete osjeća mu nedostaju vještine za rukomet i nogomet, upoznajte ih s manje uobičajenim sportovima, poput odbojke ili badmintonom. Djeca će nakon nekog vremena steći vještine, povećat će razinu povjerenja i uživat će u sportu.

BUDITE DOBAR UZOR

Puno sjedite? Ako je odgovor potvrdan, postoji vrlo mala vjerojatnost da će vaša djeca biti oduševljena vježbanjem. Djeca oponašaju svoje roditelje, stoga ukoliko vi vježbate i vodite zdrav život, djeca će vas slijediti. Potaknite svoju djecu i postavite dobar primjer.

IZBJEGAVAJTE ‘PRIGOVARANJE’ PARTNERU

Umjesto prigovaranja vašem partneru da prestane biti ovisnik o televiziji, zamolite ga da vam pomogne da postanete fit. Planirajte ugodne treninge zajedno – par koji vježba zajedno, ostaje zajedno.

NEKA VAŠE DIJETE BUDE AKTIVNO NA PUTU DO ŠKOLE

Jedna američka studija otkrila je da djeca koja hodaju ili voze bicikl do škole, nisu samo više aktivni, već imaju bolji kardiovaskularni sustav, nego djeca koja su vožena do škole ili koriste javni prijevoz. Ako živite predaleko, pokušajte primijeniti jednu od ovih aktivnosti barem dio puta.

Djeca će nakon nekog vremena steći vještine, povećat će razinu povjerenja i uživat će u sportu.

IGRAJTE SE S DJECOM

Djeca vole kada roditelji pokažu interes za njih, pogotovo kada ih uključe u svoje aktivnosti. Odvedite svoju djecu u park, loptajte se zajedno, naučite ih plivati ili puštajte zmaj. Druženje s djecom će potaknuti njihovo samopouzdanje, te je veća vjerojatnost da će ostati aktivan u svojoj odrasloj dobi, prenosi nestle.com.

IZBJEGAVAJTE ISPRIKE ZA NEVJEŽBANJE

Svi mi smišljamo isprike zašto ne vježbamo i zašto nismo u formi. Možemo reći da je previše hladno ili nemamo vremena ili smo jednostavno preumorni. Isprikama sabotiramo sami sebe i stvaramo si prepreku zdravijem životu. Napravite si plan. Ako pljušti vani, premjestite svoj trening unutra i vježbajte uz DVD ili otiđite u zatvoreni bazen.

NEKA BUDE ZABAVNO

Zabavni i kreativni programi vježbe imaju veću vjerojatnost da potaknu vašu obitelj na uključivanje. Dakle, umjesto da vježbanje izgleda kao posao koji se mora obaviti, napravite ga zabavnim, provedite dan u parku, organizirajte biciklističko razgledavanje ili organizirajte teniski turnir.

Autor: Wellness.hr

Podijeli s prijateljima